'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 10 april 2014

Jackpot på 25-årsjubileet i Borås

I år är det jubileum i Borås. Det är 25 år sedan man inledde sin egen sommarfestival och det firas med full pott i stadsparken detta året. Festivalen som, varje torsdag under hela juli, bjuder stadens invånare samt tillresta på fest, dans och musik. Kritiken har dock inte låtit vänta på sig, för man tycker att artistutbudet på huvudscenen är föga imponerande i år.

För tjugofemte året i rad är det dags igen för Sommartorsdagarna i Borås. Det har framförts kritik mot artistutbudet. Man tycker att staden plockat hit en mindre intressant artistensemble till huvudscenen på Stora Torget och man förväntade sig något bättre på ett jubileum.

Hur som helst, så skiter jag i vilket. Intresserar mig inte för skränet på torget för i stadsparken har man lagt ner ett rejält mått krut. Där snackar vi kvalitet i år! Där firar vi jubileum med råge! Jackpott på dansbandsunderhållning, helt klart.

Varje år brukar det alltid bli någon torsdag som undertecknad kan upplåta åt något annat på grund av att något av banden som framträder inte är av intresse, men i år blir det tufft, för det är en rejäl dos dansbandselit som står på tur denna gången.
 • 26 juni: Claes Lövgrens
  Det, på bloggen, nyligen omskrivna bandet från Skåne inleder festligheterna. Ni kan läsa mer vad jag skrivit om Claes Lövgrens här.
 • 3 juli: DriftersDrifters från Skaraborg tar oss in i juli. Bandet som slog igenom stort med Sjuhäradsbygdens Marie Arthurén vid sångmikrofonen på 1990-talet och som gick via Ann-Charlotte Andersson till nuvarande Erica Sjöström vid sångmikrofonen har bjudit på en del intressanta dansbandslåtar och även dem har jag skrivit om några gånger här på bloggen. Drifters ger den mogna dansbandsmusiken ett fräscht utförande som även tilltalar en lite mindre mogen publik.
 • 10 juli: Callinaz
  Behöver jag egentligen gå djupare in på detta eminenta band? De är inom det närmaste aktuella med ett nytt album och jag har utnämnt dem till den nya generationens bästa dansband alla kategorier och jag har utnämnt kapellmästaren, tillika sångerskan; Carolina Skaarup-Olsson till vår nya dansbandsprinsessa. Jag har nyligen, här på bloggen, skrivit en recension om deras förra framträdande i Borås. Den kan ni läsa här.
 • 17 juli: Fernandoz
  För tredje året i rad gästas stadsparken av Fernandoz från Torsby. De senaste två gångerna har de dragit "fullt hus" och folkfyllt hela parken till bredden. Denna gången kanske till och med Borås Tidning uppmärksammar detta. Man har ju,från tidningens sida, enbart koncentrerat sig på skränet på torget tidigare år och framhävt detta som den stora grejen medan det var i parken som allt folket fanns. Vi får väl se om skärpning sker till detta året.
 • 24 juli: Chiquita
  Chiquita från Alingsås har varit här förut och blivit omskrivna på bloggen. Ett bra band som kör en härligt mogen dansmusik. Vad jag skrivit om dem tidigare kan ni läsa här.
 • 31 juli: Titanix
  När Fernandoz spelar i stadsparken i år så är det exakt ett år sedan Titanix från Valdemarsvik gjorde det samma. Nu kommer de tillbaka. Med en fräsch dansmusik som ändå inte avviker för mycket från det vi känner som dansband så kan nog en bra musikalisk kväll utlovas.
 • 7 augusti: Matz Bladhs
  Falkenbergsbandet som har fått många olika stavningar av dem som inte är insatta i vår fina kultur. Korrekt stavning står dock här ovan.

  Det började 1969, gick via 1970-talet till den förre frontfiguren i Tonix orkester; Göran Lindberg från Jönköping vid fronten på 1980-talet och bandet fick sin ultimata storhetstid. Med Görans egna låtbidrag till orkestern så var succén ett faktum. "Dansa Hela Natten Med Mig", "Se Kärlekens Ljus", "Sången Till En Vän" och "Lite Blyg" är några av låtarna värda att nämnas, men vi ska absolut inte glömma "Regn". Denna powerballad med ingen mindre än Anders Glenmark i kören.

  1980-talet gick mot sitt slut och Göran Lindberg ersattes av popikonen från 1970-talet, Paul "Paljett" Sahlin från Trollhättan, som även han bidrog med egna alster till bandet, men även gjorde nyinspelningar på sina gamla örhängen från förr. Däribland "Golden Gate" och dunderhiten "Guenerina".

  Nu är det kristianstadspågen Conny Nilsson, känd från Berth Idoffs som står för sånginsatserna i bandet och den sjunde augusti gör de debut i stadsparken i Borås på årets sista sommartorsdag.
Årets sommartorsdagar är helt befriade från min generations skrik- och skränband, vilket jag är oerhört tacksam över, så när som på att jag inte har någon ursäkt i år att missa någon torsdag. Ibland är det praktiskt att få någon torsdag över till annat.

Vi ses väl där?
 • Besök sommartorsdagarnas hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar