'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 7 mars 2014

Callinaz vet hur en danskväll ska gå till

I tider där vi mister både det ena och det andra dansbandet på grund av att dess medlemmar når högre åldrar, så finns det fortfarande dem som bringar hopp för framtiden. En ny generation dansband som för den riktiga dansbandsmusiken in i framtiden och ikväll förärades Borås ett besök av ett av dem. Ett ungt och fräscht band, men som trots detta vet exakt hur man ror hem en lyckad danskväll med bra musik och härliga arrangemang.

Carolina Skaarup Olsson och hennes grabbar i Callinaz intog scenen i Borås folkets parks danslokal, Parkhallen, på torsdagskvällen och bjöd på tre timmar med härligt välljudande dansbandsmusik. Jag var där och det ångrar jag inte.

Både gamla örhängen och lite nyare, några till och med egenkomponerade, danslåtar fanns på repertoaren och alla lät dem precis så som riktig dansbandsmusik ska låta. Vi fick avnjuta "Så Kom Jag Till Provence", "If I Say You Have A Beautiful Body", "Stand By Your Man", "Walk On By", "Save The Last Dance For Me" med flera. Detta varvat med många dansbandsstandards från förr och det är alltid kul när ett så ungt band blåser av dammet från våra älskade örhängen och framför dem så det ger dem rättvisa.

Det jag tyckte var kul var även kombinationen "Guitar Boogie" och "Hey Baberiba", känd med Leif "Burken" Björklund. Stor eloge även för det utmärkta arrangemanget av Bo-Göran Svenssons "Förbannad".  En låt vi körde mycket i radion hemma i Skåne då det begav sig. Ja, med Bo-Göran då, alltså.

Carolina är instrumentalt mångkunnig dessutom. Hon spelar både dragspel och...

... kompgitarr.

På tal om gitarr; The Shadows "Apache" var ett trevligt inslag, som även visar på bandets kompetens vad gäller låtval och sedan att framföra dem.

Och som inte det vore nog...


Så ska det gå till! Inget riktigt dansband utan saxofon och även det trakterar Carolina! Dock var det lite sparsmakat med saxofon, men det är ju svårt att både spela saxofon och sjunga samtidigt. Det går ju dock att lösa med lite instrumentala låtar tolkade med saxofon.

Vår nya dansbandsprinsessa är korad! Med kul arrangemang, mångfasetterad instrumentkunskap och med precis de rätta låtvalen, så är det ingen överdrift att påstå att Carolina utan tvekan är vår bästa dansbandsledare idag.

Det nämndes även att en ny skiva är på gång. Jag hoppas att "Förbannad" i det arrangemang vi fick höra ikväll kommer med, men även, och det har jag påtalat tidigare; "Om Man Lyssnar Till Sitt Hjärta" av Maritza Horn. Tror den låten hade passat Carolina perfekt!

Betyg då?
Ja, ljudet var inte det bästa. Lite mycket eko då och då, vilket gjorde att ljudbilden inte blev korrekt, men 4 av 5 möjliga helt klart. Bättre dansband än det här får vi nog inte i dagens läge. Bra jobbat grabbar och tjej!
  • Besök Callinaz hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar