'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

tisdag 25 mars 2014

Bingolotto går tillbaka till rötterna

Dagens nyhet är att det största programmet i TV under 1990-talet nu får ny programledare. - Igen! Föryngringsprocessen ledde till att en pensionerad TV- och radioveteran nu får styra upp det sjunkande skeppet då man påstår sig ha ansvar för föreningslivet och därför inte kan göra det enda rätta; nämligen att lägga ner och tänka om.

 Programmet som startade i lokal-TV i Göteborg för 25 år sedan och som dansade sig in i TV4 under 1990-talet och nådde oanade tittarsiffror ska byta programledare. - Igen! Jag pratar naturligtvis om Bingolotto. Programmet som var en viktig livlina för den svenska dansbandskulturen, men som även bidrog med att hugga kulturen i ryggen efter 1990-talets utgång och därmed tappade mitt intresse för programmet.

Jag var lite så där om jag skulle ägna denna nyhet någon uppmärksamhet här och nu, då ju Bingolotto inte längre är något som har med dansband att göra, men jag gör ett undantag för det är ju många som fortfarande associerar programmet med dansband.

För ett år sedan skulle programmet föryngras. Jan Bylund, som ledde programmet då, tvingades bort och ersattes av Marie Serneholt.

Jag slutade förvisso att se Bingolotto då man gjorde sig av med "Loket", alltså Leif Olsson. Såg ingen anledning att fortsätta titta, fram tills nyårsafton förra året då Christer Sjögren gästspelade som programledare med sina vita läsglasögon. Jag blev då väldigt positivt överraskad och imponerad över Marie Serneholts insats som programledare. Hon var rolig, spontan och hade en underbar inlevelse. Dessutom tyckte jag att hon gjorde ett kanonjobb, vilket ledde till att jag tittat på fler avsnitt av programmet när tillfälle getts.

Det är synd, faktiskt, att hon ska sluta. Jag tycker hon är den som gjort bäst ifrån sig med att leda programmet sedan "Loket" slutade och jag hoppas vi får se henne som programledare igen i andra sammanhang för där har vi en talang ej värd att förspilla. Som programledare för Bingolotto kommer hon att ersättas av... Ingvar Oldsberg.

Jo, ni läste rätt. Mannen som aldrig skulle lämnat "På Spåret" ska nu ta över programmet som inte borde fortsatt efter "Lokets" avsked. Världen är upp och ner!

Vad hände med föryngringen? Jag menar; det finns väl gott om avlagda ungdomsstjärnor som hade vrålgillat att få ta över programmet och spara a-kassedagar? Då helst någon från göteborgstrakten. Det var ju anledningen till att Marie slutade. Hon orkade inte pendla till Göteborg från Stockholm varje vecka och jag förstår henne.

Missförstå mig rätt. Jag tillhör ju dem som tycker att Ingvar Oldsberg var ett bra val och som tycker att Bingolotto borde vara vad det var från början. Bingolotto är inget ungdomsprogram och dessutom är det ett program väl förankrat i den göteborgska traditionen. Jag ville bara påskina lite sarkasm över programmakarnas naivitet att försöka rädda ett skepp som snart landar på havets botten genom att göra om det till ett tonårsprogram. Kul med Oldsberg, tycker jag!

Med Oldsberg hoppas jag även att musikunderhållningen blir bättre. Ja, helst att man tar tillbaka dansbanden igen, för Bingolotto är starkt förknippat med dansband. En stämpel de inte kan tvätta bort, så följ då bara med strömmen. Det behöver ju förvisso inte bara vara dansband, men mycket av det vi sett denna säsongen kan vi nog överleva utan.

Ja, återstår väl för mig att avsluta detta med att lyckönska Marie för vad hon nu skall företa sig och hälsa Ingvar Oldsberg välkommen tillbaka till TV-rutorna? Vem kunde tro på 1990-talet att Ingvar Oldsberg en dag skulle bli programledare för Bingolotto? Är det månne en högoddsare att vi snart får se Siewert Öholm som programledare för "På Spåret" och Thomas von Brömssen som hans bisittare?

TV-bolag; ut och hugg tag i Marie nu! Hon är gôrduktig som programledare! Ta vara på den talangen!
  • Läs artikel i Aftonbladet om Ingvar Oldsberg i Bingolotto här.
  • Läs min tidigare publicerade presentation av Bingolotto här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar