'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 27 februari 2014

Svemickes dansbandstips: Claes Lövgrens

I serien "Svemickes dansbandstips" lyfter jag fram dansband som fortfarande är aktiva och som spelar den traditionella och mogna dansbandsmusiken - den riktiga dansbandsmusiken - och nu har turen kommit till ett dansband från Skåne som, i 20 års tid, varit aktiva som heltidsdansband. Senaste skivan släpptes den 19 februari.  Ett album fyllt med trevliga mogna dansbandslåtar, men som dessvärre saknar ett spår som sticker ut och väcker lite extra uppmärksamhet.

Dansbandet Claes Lövgrens från Billesholm utanför Helsingborg bildades år 1994 och är namngivet efter sångaren Claes Lövgren, ursprungligen från Östergötland.

Under min aktiva tid i radion hemma i Skåne så kallade jag bandet för "Skånes svar på Vikingarna". Många av låtarna på Claes Lövgrens repertoar är hämtade från Vikingarnas repertoar, däribland "Varje Brev", "Jag Vill Älska" och "Vi Lever Nu" för att nämna några, samt att Claes inte ligger allt för långt ifrån Christer Sjögren i sin sånginsats..

Nya skivan heter som förstaspåret, "Vi Börjar Om Igen" som handlar om att glömma gammalt groll och som är en fartig bugglåt som kan få kjolarna att snurra på dansgolven ute i parkerna i sommar.

Det musikaliska temat fortsätter in i nästa spår, "Om Det Är kärlek Du vill Ha" och följs av en uppfräschad version av Jim Reeves "I Love You Because", fast med Gunnar Wiklunds svenska text "Mest Av Allt" i en tunggungande shuffle. Kolla in den! Kan rekommenderas. På tal om "Skånes svar på Vikingarna"; värmlänningarna spelade in den år 1989.

Skivan innehåller 14 härliga dansbandsspår som är ett måste hos den som brinner för traditionell dansbandsmusik. Något jag tyckte var kul är att den gamla "Gå Inte Nu" (Vikingarna, Pelles) fått nytt liv på Claes Lövgrens nya platta. Det är riktigt trevligt när våra riktigt gamla dansbandsstandards lyfts upp till ytan igen.

Om ni ska gå ut en kväll på dans och vill ha en danskväll med riktig dansbandsmusik; tveka inte att göra ett besök på en dansbana där Claes Lövgrens spelar. Jag lovar att ni inte blir besvikna.

Betyg då?
Nya skivan eller bandet? Nya skivan får betyget 3 av 5 möjliga. Lite bristande innovation gällande arrangemang. Inga spår som direkt sticker ut och väcker en "Wow-känsla" utöver "Mest Av Allt". Det är lite synd. Bandet får betyget 4 av 5 möjliga. De har i alla år fört fram den traditionella och mogna dansbandsmusiken utan att böja sig för popinfluenserna som drabbat vår genre och det är väl värt att berömma!
  • Besök Claes Lövgrens hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar