'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 1 februari 2014

Kindbergs ger sig ut på vägarna igen

Det är snudd på genialitet. Det skaraborgsbaserade dansbandet lyckas att spela en dansmusik som tilltalar över generationsgränserna. På nya skivan spelar de en dansmusik som varken avskräcker dem som gillar modern dansbandsmusik eller den mer traditionella, vilket gör dem unika i sitt slag. Dessutom har de plockat upp några "radiotradare" och gjort dem lite roligare. Nya skivan är ett måste på festen!

Förra skivan av Kindbergs från Lidköping mottogs inte med allt för stor entusiasm av undertecknad. Därför gick bandet in i studion och producerade en skiva som de kunde slänga i ansiktet på mig, för nu blev det riktigt bra igen!

Kindbergs kombinerar lite mer moderna tongångar med de traditionella, vilket gör att bandet tilltalar de flesta. Som gillar dansband, alltså.

Favoriten på nya skivan "Ut På Vägarna Igen" är "Wake Me Up". Något avsevärt mycket om denna låts originalinspelning vet jag inte om, mer än att det är en låt som "tradas" på radion och framförs av Avicii.. Kindbergs tolkar den på ett bra och klämkäckt sätt.

På nya skivan så bjuds det fler "radiotradare" i piffiga versioner. Till exempel "Dance With Me Tonight". Enligt YouTube framförs låten i original av Olly Murs. Kindbergs inleder med lite "Such A Night"-känsla, men jag hade nog bytt ut gitarren mot lite svängigt saxspel i början istället, men det är ju jag det. Svängigt blev det i alla fall ändå!

Det är ju lite grann det jag beundrar och gillar. Att höra låtar som får en helt annan framtoning när de hamnar i händerna på några andra. Inte alltid det blir bra dock, men det blev det nu.

Från en bokhylla längst inne på en vind rotade man fram "Imorgon Är En Annan Dag", körde över den med dammsugaren och polerade upp den till en trevlig och fräsch version.. Niklas Strömstedts låt som gav Christer Björkman sitt genombrott. För det förlåter jag herr Strömstedt inte för vi kan lätt undvara Björkmans sexveckorsjippo i TV, tycker jag.

Jag efterlyser dock Kindbergs brukliga stämsaxofonspel. Det verkar lysa med sin frånvaro på nya skivan. Lite synd, tycker jag, för de har ett säreget och mycket trevligt saxofonspel. Hittade det bara på det riviga spåret "Kommer Upp".

Betyg då?
"En Annan Värld" kunde vi varit utan, men i övrigt är detta en skiva som vi behöver. Med en frisk kombination av modernt och traditionellt. Det blir 4- av 5 möjliga. Bra gjort Kindbergs!
  • Besök Kindbergs hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar