'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

onsdag 11 september 2013

Lyssningstips: Christer goes Gessle

Den folkfinansierade statstelevisionen har lanserat ännu ett bottennapp i underhållningsgenren. Svenska artister ska tolka svensktoppslåtar på sitt sätt och det blev så mycket sämre. Kvaliteten och innovationen lyste med sin frånvaro, och statstelevisionen gör nog klokast i att låta konkurrerande fjärde kanalen få behålla sitt hittolkarprogram för sig själv, även om det också chanserar efterhand.

Sveriges Television - av folket diktatoriskt finansierat - lanserade i lördags "Alla Tiders Hits". Med Niklas Strömstedt som programledare, tillsammans med en assistent som även hon återger de patetiska försök till humor som SVT jämt vill föra fram. Bara titta på Björkmanjippot Melodifestivalen, så förstår ni vad jag menar. Dessa löjliga skämt och sketcher som vi överöses med mot vår vilja och där vi egentligen inte förstår vad som är roligt. Tyvärr hade vi lite sådana inslag även i detta program.

Med ett evinnerligt tjat om "appar" till telefonen så guidade assistenten oss igenom "röstresultaten" från Sveriges alla hörn och Jessica Andersson vann. Ett program där hon vinner något säger mer om programmets kvantitet än om henne som artist. Jo, men seriöst?! Hon tar ju varenda chans hon kan för att få vara med i TV. Nu slipper hon bli bortglömd ett tag till. Vi blev återigen påminda om hennes existens. Tacksamheten är total!

Visserligen måste jag säga att herr Strömstedt imponerar på mig som programledare. Han har ju tidigare haft ett program där han intervjuat artister och ur det programmet har det kommit fram mycket matnyttig kunskap om vår riktiga artistelit.

Programmet "Alla Tiders Hits" bestod till största delen av lika tråkiga, som de var okända artister. Förutom Anderssontösen då. Henne känner man ju till vare sig man vill eller ej, för hon är ju med överallt där hon kan synas. Precis som en, för oss "dansbandare", välkänd flicka vid namn Charlotte. Gårdagsartist som vill slippa se rampljuset slockna och därför hoppas på samtal från SVT om medverkan i diverse lekprogram. Ty förgät mig ej!

Nu ska jag inte leka TV-kritiker på något sätt. Detta är ju en dansbandsblogg, men just när jag gav upp hoppet om detta usla program, så hände något som höll mig kvar. Sista artisten ut var nämligen vår egen Christer Sjögren.

Christer är väl egentligen den ende dansbandsfrontfigur som får medverka i diverse TV-program som inte är att betrakta som fina nog för andra dansbandsstjärnor? Något utöver det vanliga måste han ju ha gjort sig till, trots alla kritiker som klagar på honom. Han har ju livnärt sig som dansbandssångare och det är ju inte fint nog, men tänk själva; vilken dansbandssångare har råd med lyxvilla i Värmland och tolv bilar? Ingen har, och kommer någonsin att nå upp till den nivå som Christer har nått. Tänk på det. Inte ens Jessica Andersson, om än det kan verka otroligt.

Jag tror detta, annars så usla program, har sått ett frö. Christer tolkade nämligen Per Gessles "Tycker Om När Du Tar På Mig" och kanske väcks det nu ett tema inför nästa platta? Måste säga att jag är nyfiken på dess utformning.

Christer förde in lite pondus i Gessles annars så fjolliga framföranden. Det är med Per Gessle som med Ulf Lundell och Evert Taube. De har komponerat mycket bra musik, men de borde låtit bli att framföra den själva.

Jag förmodar att det är en ny platta på gång med herr Sjögren. Det ska bli spännande att se hur den utformas. Tills dess kan jag rekommendera er att lyssna på Christers version av "Tycker Om När Du Tar På Mig". Inte direkt någon dansbandslåt, men än en annorlunda och intressant version.
  • Besök Christer Sjögrens hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar