'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 9 augusti 2013

Sannex var bättre än Sannex

Då har vi nått till vägs ände för årets sommartorsdagssäsong i Borås. Den inleddes med välkända Chiquita och avslutade med ett mindre känt band trots att det egentligen inte är så okänt som man skulle kunna tro. Årets sista band var nämligen ett av de populäraste banden vi hade på 1990-talet som nu startat upp igen i ny skepnad, men nog anade vi lite spår från det förgångna trots att det inte blev så många av de välkända låtarna från förr.

 Per-Håkans hette kvällens band. Ni som är inbitna dansbandsälskare vet att det egentligen rör sig om ett annat band och ni som följt med troget på bloggen vet vilken besvikelse jag uttryckt över att bandnamnet Sannex lever vidare i en helt ny skepnad som icke har något med det ursprungliga Sannex att göra. Sannex av idag är det absolut sämsta dansband vi har, om man ens kan titulera det dansband, men hav förtröstan, för bakom namnet Per-Håkans döljer sig nämligen det riktiga Sannex.

Just det! De flesta av Sannex musiker har startat ny orkester, men eftersom namnet Sannex lever vidare så var man väl tvungen att ta nytt namn?

Även om kvällen inte präglades av en uppsjö av Sannex gamla hits, så lyckades jag räkna till tre; "Ikväll Ska Allting Hända", "Ge Mig All Din Kärlek" samt "Kvällen Är Över". Kommer säkert fler under en heltidskväll, men eftersom Borås bara bjuder sina invånare på två och en halv timme gratis danskväll, så uteblir ju en del material från repertoaren.

Per-Håkans bjuder på sig själv och jag kan tänka mig att en kväll med dem på scenen blir en kul kväll. De skötte sig exemplariskt och bjöd på en kväll fylld med traditionell dansbandsmusik. Fanns bara två saker jag saknade. Saxofonen och Roger Bergstrand. Det är ju trots allt han som gav Sannex sitt audiella signum med sin röst. Jag vet att Roger var med från början i Per-Håkans.

Betyg då?
Utan tvekan 3 av 5 möjliga. En kväll med Per-Håkans på scen kan rekommenderas! Per-Håkans är definitivt mycket bättre än dagens Sannex!
  • Besök Per-Håkans hemsida och läs mer om bandet här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar