'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 2 augusti 2013

Framed - om Streaplers är för dyra

Från Bohuslän kommer bandet som underhöll i Borås under den nästsista gången av årets sommartorsdagar. Ett för mig okänt band som lämpar sig bra om man önskar levande musik istället för musik från skivor eller MP3-filer på festen eller tillställningen, men som har en bit kvar innan jag skulle vilja ta steget att köpa skivor eller betala inträde på en dansgala med dem som en del av underhållningen.

Framed hette bandet som spelade upp till dans i Borås den nästsista torsdagskvällen. Ett hyfsat band till att stå för underhållningen om man önskar ett bra tryck med fart och fläkt under en danskväll och inte har råd med Streaplers.

Fram tills ikväll så var bandet okänt för mig, men till skillnad från de flesta okända band av idag, så tycker jag att vi bjöds på ett skapligt resultat. Det var fart och fläkt och en hyfsat bra dansbandsmusik.

Bandet kommer från Tjörn i den bohuslänska skärgården och de har uppenbara förebilder i tidigare nämnda Streaplers. Väldigt mycket av kvällens repertoar var både influerad av, samt hämtad ifrån Streaplers mångåriga musicerande.

Framed består av Anders Inberg på sång, Andreas Pettersson på bas, Magnus Larsson på gitarr, Mattias Rutgersson på klaviatur samt Peter Fransson på trummor.

Om jag ska anmärka på något så vore det nog att man ligger på lite väl höga tonarter för Anders sång. Det har en förmåga att bli lite skrikigt på sina ställen. Sänk tonart och transponera ner ett eller två steg, så blir det nog lite bättre.

Framed är ett hyfsat bra liveband som bjuder på underhållning och ett jäkla drag, men ifall de skivor de producerat och som de säljer under spelningarna är värda sitt pris vill jag nog ligga lite lägre med. Det känns lite som att de låtarna redan är presenterade i bättre kvalitet redan från början. Det var nämligen lite brist på musikalisk innovation vad gäller arrangemang och bandet går inte direkt till historien med sitt nytänkande inom musiken. Raka och släta arrangemang rakt av och inget som väckte någon direkt WOW!-känsla.

Betyg då?
Tja, tre av fem kan jag nog bjuda på. Som sagt; hyfsat bra band och jag kan rekommendera dem som liveband på festen eller tillställningen, men dansgalor och skivproduktioner är väl inte riktigt vad jag skulle tänka mig att anlita dem för. Än mindre betala för.

"100 % live", beskriver bandet sig på sin hemsida. Det är faktiskt ett mycket stort plus. Slipper man fusket och ändå får det resultatet, då är det bra!
  • Besök Frameds hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar