'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 22 augusti 2013

Drifters borde byta låtarna i jukeboxen

Med en salig blandning av låtar från både förr, nu och sedan så bjuds vi åter igen på ett album med varierande låtval som gör att albumtiteln blir rätt så passande. Allt med en ung och fräsch touch men ändå inom ramarna för hur dansbandsmusik ska låta. Inte bandets bästa albumutgivning och nog kunde man bytt ut en del låtar och arbetat lite mer fantasifullt med arrangemangen, men jag slänger ändå gärna en slant i jukeboxen och lyssnar på "Jukebox"!

Just så heter det nya albumet från välkända skaraborgsbandet Drifters. - Ett av vår moderna tids bästa dansband då de kan krydda dansbandstraditionerna med unga och fräscha inslag och ändå lämna popslamret därhän, men till nya albumet höll de sig till enbart salt och peppar. Tyvärr. Arrangemangen var slätstrukna och idéerna tycks ha uteblivet.

Albumet inleds med Connie Francis "Vacation", och precis som Ann Christine Bernstens "Ska Vi Plocka Körsbär I Min Trädgård", så har låten fått en riktig ansiktslyftning utan att för den saken ge låten orättvisa.

Utstickaren - och då menar jag verkligen utstickaren - är en version av Miss Lis version av Magnus Ugglas "Första Gången". Nog fanns det väl bättre alternativ än den att välja av denna enormt talangfulla artist? Miss Li, alltså. Ja, Magnus är ju bra han med, men fröken Li hade en låt i radion för ett tag sedan som var riktigt bra och som hette "Plastic Faces". Den hade nog varit att föredra istället. Dessutom gjorde Miss Li bättre tolkningar av andra låtar i programmet "Så Mycket Bättre" än just Ugglas "Första Gången".

Det där med att tolka 50- och 60-talspop i dansbandsversion är något jag tycker är rätt kul. Mest för att musiken är något besläktad men även för att det lät förjävligt på den tiden på grund av att ljudtekniken inte nått så långt som nu. Att vi då även bjuds på "Please Mr Postman" och "En Tuff Brud I Lyxförpackning" är rätt kul, fast den sistnämnda blev sådär. Rätt slätstruken och intetsägande faktiskt.

"Det Måste Gå" är en härlig foxtrot som inleds med syntetisk pizzicato. Släck ljuset, bjud upp den ni älskar och sväva över golvet ihop till denna, det är min rekommendation.

"En Runda I Baren", minns ni den? Lasse Stefanz med "Bamse", eller för den delen; "Plura" gjorde den på skiva för några år sedan. Vi är tillbaka i baren "I Goda Vänners Lag". Det låter nästan exakt likadant dessutom, frånsett då att det inte är Olle Jönsson, utan Erica Sjöström som står för sången.

Bästa spåret på skivan är definitivt "Please Mr Postman". En version jag vill höra mycket av i danssalongerna.

Betyg då?
Ja, det var ju det. Inte ett av Drifters bästa skapelser, men en trea av fem möjliga kan den väl vara värd? Jo, det tycker jag. 3 av 5 möjliga. Klart godkänd, men det är också allt.
  • Besök Drifters hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar