'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 23 maj 2013

Svemickes dansbandstips: Martinez är tillbaka i toppen

På 1990-talet gjorde man succé på Svensktoppen. Mest tack vare sin dåvarande sångerska. En sångerska som senare skulle bli ett namn att minnas i dansbandskretsar. Efter att hon lämnade bandet, upplevde jag personligen att bandet chanserade rejält, men med nya förvärvet bakom sångmikrofonen så vågar jag påstå att succén är på väg att bli ett faktum igen. Detta genom nya skivan som har nästan allt en riktig dansbandsskiva ska ha. Riktigt bra blev det!

Martinez - bandet som blivit uppkallat efter deras första sångerska, Maribel Martinez fick oss att stifta bekantskap med Agneta Olsson, som nu turnerar tillsammans med en av våra största dansbandskompositörer, Peter Grundström och vars namn blev något att räkna med och minnas i dansbandskretsar. Genom låtar som "Säg Hej Till Kärleken" och "Min Man" så hamnade de på Svensktoppen och succén var ett faktum.

Efter att Agneta slutade så ersattes hon av Loella Vestman, som ersattes av Claudia Unda, som ersattes av Loella Vestman (!). Bandet medverkade i Dansbandskampen år 2008 där de bland annat tolkade Wizex "Miss Decibel", skriven av Lasse Holm. på ett traditionellt sätt men ändå lite modernare och fräschare än originalet.

Sånginsatserna har dock aldrig kommit upp i den kvalitet som de var på Agnetas tid och bandet chanserade rejält, enligt mig. - Fram tills nu. Förra året tog Sandra Estberg, tidigare medlem i Nova, över sångmikrofonen och med nya albumet "Fram Och Tillbaka" så är bandet tillbaka i toppen av dansband och förvärvet är verkligen lyckat och precis vad Martinez behöver!

Favoritspåret är redan funnet. - "En Plats I Varje Dröm". En helt underbar låt komponerad av Marcus Persson och Ulf Georgsson. Hade Svensktoppen fortfarande varit vad den en gång var så hade den kunnat få en hög placering och legat länge på listan.

Låtvalet är varierande och intressant. Allt från Siw Malmkvist till Billy Ocean via Mike Oldfield och Maggie Reilly.

"Siwans" klassiker "Slit Och Släng" tolkas av bandet. Den svenska versionen av Cliff Richards "Lucky Lips". Ja, den har vi visserligen hört rätt mycket och ofta, men inte i version anno 2013.

Måste säga att Billy Oceans "Love Really Hurts" har fått en kul och bra tolkning av Martinez. En rätt go' dansbandslåt som klär både Sandra och Martinez väldigt bra. En trevlig låt som bör avnjutas live en skön sommarkväll när skymningen är ett faktum och luften är full av havsluft. Det gäller även för "En Plats I Varje Dröm".

Fasen vad jag saknar utomhusdans kom jag på. Ja, inte precis själva dansandet kanske, för det behärskar jag inte, men atmosfären. Var mycket av den varan hemma i Skåne för en tio år sedan.

Nog om det. Maggie Reillys "Everytime We Touch" från år 1992 har blivit slaktad av många. Vissa har ryckt ut refrängen och satt andra verser på låten, ackompanjerad av något som är att likna med ett plåtslageri och jag har alltid föredragit originalet. Det gör jag väl än, men Martinez har gjort en mycket bra tolkning på låten.

På nya albumet har väl Martinez fått med det mesta som behövs för att profilera sig som ett riktigt dansband. Gamla, nya, okända och välbekanta låtar i en härlig mix av traditionell dansbandsstil. Med Sandra Estberg vid mikrofonen och den stil de håller på nya skivan, så har bandet placerat sig i toppen igen. Fortsätt så!

Betyg då?
4 av 5 möjliga. Jag saknar nämligen lite instrumental innovation. Om jag nu ska anmärka på något, vill säga.
  • Besök Martinez hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar