'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

tisdag 30 april 2013

Dansa i Burlöv - en renande upplevelse

När sommaren kommer så kommer även möjligheterna till att avnjuta dansbandsmusik utomhus, inte bara i stora sammanhang, utan även i lite mindre. I Skåne brukar det årligen bjudas på utomhusdanser i olika orter och platser och Arlöv är en av dem.

Sedan 2005 så har det kommunala bostadsbolaget, tillsammans med lokala ideella föreningar, i Arlöv arrangerat Burlövsfestivalen. Detta är en uppföljare på det gamla konceptet "Torgdagarna" som hölls mitt i Arlöv i början av 1990-talet, till en följd av att man ville fira och uppmärksamma att man nu fått ett eget torg på den lilla orten.

Arrangemanget lades dock på is några år senare och återupplivades igen år 1999 av den ideella föreningen Vårbogården samt Hyresgästföreningen på annan plats i kommunen - nämligen på den stora yta som finns innanför de 13 stycken åtta våningar höga husen i den östra delen av Arlöv, även kallad Svenshögsparken. På grund av att festligheterna hölls i dagarna tre, den tredje helgen i juni så fick arrangemanget namnet Svenshögsdagarna.

År 2005 fyllde det kommunala bostadsbolaget,Burlövsbostäder 50 år och till följd av detta så arrangerades Burlövsfestivalen för första gången som en uppföljare till Svenshögsdagarna. Visserligen inga större skillnader mot föregångaren, mer än att det blev utrymme till en lite större budget, vilket bland anat märktes av inom det område som denna blogg är verksam i. - Det fanns nu ekonomiska möjligheter till att ta in lite större band än bara de lokalaste lokala. Wizex var ett av banden som konsulterades för att bjuda på underhållningen.

Festivalen ansågs vara en succé och man återupptog festligheterna året efter och sedan har det bara fortsatt och nu är det dags igen.

Förra året bjöd man in Mona Gustafson, känd från bland andra Leif Bloms och Mona G:s. Numera tolkar hon countrylåtar på sitt eget sätt, och hon gör det bra.

Dansbandskulturen har alltid haft ett starkt fäste under dessa arrangemang och i år är inga undantag gjorda. Man får möjlighet att träffa både skivaktuelle Lasse Sigfridsson, känd från Lasse Stefanz, men även dansbandet Ajax. Gillar ni dansband så besök Burlövsfestivalen! Får jag tid och möjlighet så skall jag nog själva följa den uppmaningen.

Konceptet består, förutom av dansband och musik även av knallar, lottstånd, ambulerande tivoli samt mat och fika i det intilliggande caféet Vårbogården. Om nu inte huset har bytt namn på sistone eller något annat har ändrat på det hela. Det var så förr i alla fall. Reservation för ändringar, kanske jag skulle skriva?

Hela programmet för tillställningen i dagarna tre kan man ta del av här.

Fotnot:
Arlöv och Burlövs kommun är för övrigt undertecknads hemkommun. Bara det...

  • Besök dansbandet Ajax hemsida här.
  • Besök Lasse Sigfridssons hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar