'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 1 februari 2013

En idé fler dansarrangörer borde efterlikna

Jag brukar inte gå vidare med något i reklamsyfte bara för att jag får ett mail direkt, men denna gången tänkte jag göra ett undantag. Orsaken är att avsändaren, i det här fallet en dansarrangör, valt att göra något som fler dansarrangörer borde efterlikna. En uppdelning beroende på typ av dansbandsmusik. Framtidens koncept, helt klart! Fast fel veckodag.

Ja, ni som läser min blogg troget vet att jag anser att det bara finns en typ av dansbandsmusik och det är väl egentligen en åsikt som jag vidhåller än, men då etablissemanget - med dårars envishet - hävdar att även den patetiska fjunpopen skall klassas som dansband (om än med tilläget "modern") så är det väl inte mycket jag kan göra åt det? Dock har någon, med tanke på detta, kläckt en idé som jag anser att fler borde efterlikna, varför jag nu publicerar detta inlägg.

Igår kom det nämligen ett mail från en dansarrangör som följer min blogg för att "hålla koll på vad danspubliken tycker och tänker om livet, musiken och dansen", som vederbörande uttryckte det. Alltid trevligt och uppskattat att få mail från dem som representerar någon gren i branschen och som väljer att läsa, samt följa min blogg för att ta del av min syn på dansbandskulturen.

Mailet kom från Hågelbyparken i Tumba som ville uppdatera mig om sommarens dansprogram, vilket Svemicke tackar ödmjukast för. Där (Hågelbyparken, alltså) har man valt att dela upp danstillfällena efter modernt och moget. En dag för moget och en dag för modernt. Det är en lysande idé! Lättare att hålla koll på. Då slipper man kolla vilken dag i månaden man kan gå ut och dansa eller ej. Alltid garanterad den typ av dansbandsmusik man gillar en dag i veckan. Det finns dock en undran. Dans en tisdag??? Fredag eller lördag ska det vara! Vem går ut på dans en tisdag?

När jag var aktiv besökare på dansbanorna (innan den totalidiotiska "dansbandsskattens" införande) så var det på fredagar och lördagar mellan klockan 20.30 och 01.00 som man gick på dans. Inte en tisdagskväll.

Nåja, nog om det. Det var inte dagen i veckan jag skulle avhandla nu, utan idén om att dela upp danskvällarna på två dagar beroende på typ av dansmusik. En dag med mogen dansbandsmusik och en dag med fjunpop. En tisdag? Seriöst?

Eeh... Oj! Snöade visst in på det igen. 'Säkta! Jo, men idén är ju briljant! Ena dagen är det riktig dansbandsmusik och andra dagen är det skrålig fjunpop. Då vet jag ju direkt att det är tisdagen som gör Hågelbyparken värd att besöka för mig medan torsdagen går rejält bort samtidigt som andra kanske hellre väljer torsdagen. En tisdag??? Gå ut på danskväll en tisdag?!

Fast då uppstår det ju ett problem; vad gör man med band som Kindbergs som blandar moget och modernt? Jag ser i programmet att Hågelbyparken valt att placera både Kindbergs och Larz-Kristerz under modernt. Larz-Kristerz? Bandet som inte vuxit ur sjuttiotalet ännu. Som släpper skivor som låter exakt som det lät på sjuttiotalet. Varför, liksom? Då finns ju originalinspelningarna att tillgå. Att man kör nostalgikvällar på scen är en sak, men på skiva...?

Nu ska vi inte snöa in på det. Vi har redan snöat in på vilken veckodag dansen hålls. En tisdag?? Verkligen? Lördag, någon?

Jag tycker att fler dansarrangörer borde lära av Hågelbyparken för de har framtidens koncept eftersom vi måste förlika oss med fjunpopens existens i vår annars så högt älskade genre. Det är bara Borås Danzfestival som gör något liknande. En dansfestival där både Boråsparken samt tillhörande Rotundan nyttjas för två dagars dansfestival. Gissa vilka dagar. Just det! Fredag och lördag. Där placerar man de mogna banden i rotundan medan fjunpopparna får hålla till i Boråsparken.

Men det är två dagar på året. Hågelbyparken fyller hela sommaren med dansbandsmusik från maj till augusti. Åtminstone på tisdagar.

Fler borde ta efter detta koncept för det är framtidens grej! Då får alla gå ut och lyssna till dansbandsmusik en gång i veckan oavsett vilken sorts dansband man gillar. - Trots att det egentligen bara finns en sorts dansbandsmusik, men det är en annan diskussion.

Mycket bra jobbat, Hågelbyparken! Ni har framtidens koncept redan nu! Fler borde lära av er! Det är bara det där med dagarna i veckan... Jag vill helst gå ut och lyssna till dansbandsmusik en fredag eller lördag.
  • Besök Hågelbyparkens hemsida och se hela sommarens dansprogram här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar