'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 9 september 2012

Svemickes dansbandstips: Jan Svensson, nostalgiskt och trevligt

En välgarvad dansbandsmusiker hamnade i rampljuset i radion i fredags. Han har krafsat ihop en del klassiker och förevigat dem åter en gång på skiva och det är precis så här man ska göra för att flörta med en dansbandsfascist som jag.

I P4 Göteborg får dansbandsmusiken fortfarande en hel timmes utrymme varje vecka och det tackar vi för. Fast det är kanske inte så konstigt ändå om man tänker efter? Dansbandsmusiken symboliserar ju glädje och det gör ju faktiskt Göteborg med. Märk väl då; riktig dansbandsmusik symboliserar glädje. Det finns ju andra avarter av företeelsen numera dessvärre.

Programmet, "Får Jag Lov?", är en del av förmiddagsprogrammet Radiohuset och det leds av Hasse Andersson, ej att förväxla med "Kvinnaböske-Hasse". Denne Hasse Andersson är så göteborgsk som man kan bli.

I fredagens utgåva av programmet så intervjuades Jan Svensson, som har spelat med många dansband genom åren och är väletablerad inom genren. Dock är han nog väldigt okänd utanför den inre kretsen som en av killarna bakom produktionerna i och med egna skivstudios och skivbolag där han producerat skivor med bland andra Lotta Engbergs och Matz Bladhs, men nu har han trätt fram med ett eget album och detta ägnas det utrymme åt i fredagens utgåva av radioprogrammet "Får Jag Lov?"

"Ännu En Vacker Dag" heter skivan och titelspåret känner vi igen med Lotta ngberg bland annat. Skivan består av en riktig guldskatt med låtar från dansbandskulturens största decennium - 1970-talet och är väl värd att inneha i samlingen om man verkligen gillar riktig dansbandsmusik.

Det är precis det här jag förordar. Dansbandsmusik som låter precis som dansbandsmusik skall göra och det märks på skivan också att Jan Svensson tycker att det är kul att hålla på med dansbandsmusik. Jag ger skivan en stark fyra av fem möjliga i betyg.

Jag vidarebefordrar sändningen åt er alla här nedan så kan ni själva lyssna på sändningen och intervjun med Jan Svensson och lära er mer om honom. Det kan varmt rekommenderas. Mycket nöje!

Intervju och skivpresentation med Jan Svensson i programmet "Får Jag Lov?" i P4 Göteborg, fredag den 7 september 2012, del 1.
Lyssna: 11.00 - 11.30 fredag 07 sep 2012

Intervju och skivpresentation med Jan Svensson i programmet "Får Jag Lov?" i P4 Göteborg, fredag den 7 september 2012, del 2.
Lyssna: 11.30 - 12.00 fredag 07 sep 2012

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar