'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 27 juli 2012

Face 84 lämnade stan med flaggan i topp

För sista gången på ett tag fick Borås återigen besök av ett av de allra bästa underhållningsband som någonsin skådat ljuset i vårt land och även denna gången bjöd bandet på en lysande show och stadsparken var knökfull med publik. Både på och utanför dansbanan, men nu börjar sagan lida mot sitt slut på obestämd tid så denna kvällen fick vi lyssna på "fejsarna" med andakt.


Egentligen hade jag väl inte tänkt att publicera ännu ett inlägg om Face 84 i Borås, för det har ni ju kunnat läsa tidigare, men i år är det så pass tråkigt att bandet väljer att ta en paus på obestämd tid för att vidga sina vyer även utanför musiken och därför får de åter lite utrymme på bloggen.

Vi ska ju komma ihåg att flickorna i bandet är födda i mitten av 1980-talet och denna generationen är ju väldigt ombytlig av sig och det märks tydligen även i detta fallet, för nu känner flickorna att de vill göra något annat i livet än att bara spela och turnera, så boråsarna fick sista chansen att se, höra och bli underhållna av Sara Carlsson, Josefine Hansson och Emma Karlsson under den fjärde sommartorsdagen.

Jag fick ett mycket intressant samtal med just kapellmästare Josefine efter spelningen och vi kom då bland annat att prata om huruvida de är ett dansband eller inte och jag, som är fostrad med den dansbandsmusik som var i ropet då flickorna kom till världen, anser att de inte är ett dansband. De är ett underhållningsband, och ett väldigt bra sådant. Man skall nämligen inte dansa runt med någon på dansgolvet till deras musik utan man ska koncentrera sig på tjejerna på ett konsertliknande sätt för de bjuder på en förstklassig underhållning från scenen. Går man till deras spelningar ledsen, så går man därifrån med glädje i kroppen.

Dessutom är det faktiskt så att de som är kulturellt förvirrade och av den anledningen bestämt sig för att de inte skall lyssna på dansband - eller ens ta i det med tång - för att det är 'töntigt', går miste om att ta del av ett superbra band, för musikaliskt bjuder de på allt från vals till hårdrock.

Så varför skriver jag om dem här om jag nu anser att de inte är ett dansband, undrar ni kanske? Jo, för att de är så himmelens bra på det de gör! Det är ett unikt och mångfacetterat band som bjuder på det mesta i musikväg, och egentligen är det synd att dessa talanger väljer att lämna musikbranschen. Det kommer nämligen att bli tomt utan dem, men väljer de att lämna med flaggan i topp så kan jag lova att det är precis det de lär göra.

Den 25 augusti är sista chansen att lyssna till Face 84 och detta kan man göra på Societeten i Varberg. Jag rekommenderar er att åka dit om ni aldrig har sett bandet tidigare, för Face 84 måste upplevas, så är det bara! Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att åka dit och ta farväl.

Betyg då?
Ja, det var ju det. Sett ur ett dansbandsperspektiv så blir det en tvåa. Det var bara några låtar i inledningen som hade igenkännbart dansbandssound, men ser man det ur ett underhållningsperspektiv med betoning på musikalisk upplevelse, så blir det lätt en stark fyra. Dansband? Nej. Musikalitet och underhållning? Superbra! Kvalitet? Absolut och definitivt en högklassig sådan! Jag kommer verkligen att sakna detta unika tjejband från Varberg.
  • Läs min recension från förra årets besök av Face 84 i Borås här.
  • Besök Face 84's hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar