'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 25 maj 2012

Wizex sade simsalabim och vi blev förtrollade

Ett av våra mest älskade band sedan 30 år tillbaka är här igen med nytt album och det är lätt årets bästa dansbandsskiva som vi fått levererade. Nu märks verkligen bandets rutin vad gäller hur dansbandsmusik skall skapas. Med ett påhittigt, roligt och välarrangerat låtval så lyfter bandet mot nya höjder och de har hittat tillbaka från sin musikaliska sinnesförvirring som de led av där ett tag.

Drifters har länge lett ligan på senare tid om att leverera skivalbum som är fullmatade med kvalitet med påhittiga och välarrangerade låtar, men nu får de en rejäl match av ett rutinerat och väletablerat dansband från Skåne.

Nu har nämligen Wizex äntligen gjort sig kvitt sin popinfluerade och ointressanta dansmusik med Paula Pennsäter (med all respekt för hon är en trevlig flicka) vid sångmikrofonen och hittat tillbaka till att skapa välklingande och högkvalitativ dansbandsmusik precis så som det ska låta. Först nu känner vi igen Wizex så som det en gång har varit.

Nya albumet "Simsalabim" är fullmatat med bra och uppiggande låtar arrangerade precis så som dansband skall arrangeras och spelas. Här pratar vi mästerligt och superbt!

Det bästa med skivan är att den innehåller låten som exklusivt tilldelats och som enbart skulle få spelas av vinnarna i Dansbandskampen 2010 - "Det Här Är Bara Början" av Lasse Holm. Nu är tydligen denna spärr hävd och det tackar vi för, för Wizex svänger bakdelen av Elisa's på denna. Elisa's får ursäkta mig för detta konstaterande, men faktum är att Wizex version är många gånger bättre.

En annan fördel med plattan är att Wizex lysande versioner av "Bra Vibrationer" och "Alla Vill Till Himmelen" finns med. 'Originalet är alltid bäst', sägs det. Verkligen inte, och det har vi bevis på här!

Någon favorit då?
Nej, faktiskt inte. Hela skivan är lika bra! Anna Sköld har verkligen bevisat att hon är den mest värdige efterträdaren till Lena Pålsson som bandet någonsin har haft. Detta är definitivt årets allra bästa dansbandsplatta alla kategorier! Frågan är om någon lär överträffa detta i år. Får Wizex ingen grammis för den här skivan, bör Grammisjuryn avgå!

Betyg då?
Det kan bara bli fem av fem möjliga! Äntligen - och jag säger äntligen - är Wizex tillbaka så som Wizex ska vara. Bandets musikaliska sinnesförvirring under tiden med Paula Pennsäter, Jessica Sjöholm och allt vad de tillfälliga utfyllnadsflickorna heter och har hetat är äntligen borta. Det här var en rökare utan dess like! 'Dansband all the way!' för att citera Anna Mourou, som visserligen var en novis och amatör vad gäller dansband, men jag väljer att använda den frasen ändå, för den säger precis allt om Wizex nya album.100 % genuin dansbandsmusik!

Thomas Lindberg, Anna Sköld och de andra i bandet har gjort ett kanonjobb med den här skivan. Fortsätt så här! Ser redan fram mot "Abrakadabra". Om nu uppföljaren skall heta så.
  • Besök Wizex hemsida här.
  • Läs min tidigare recension av Wizex singel "Simsalabim" här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar