'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 21 maj 2012

Kindbergs - modern dansmusik i mogen tappning

Skenet kan bedra, för vid första åsyn så får man känslan av att det lär dåna, dunka och vrålas utav bara den. Man förväntar sig "fjortispop" och det är inte direkt så att bandets visuella image talar om för oss vad det är vi kommer att få höra, men dömer man inte hunden efter håren så kan man bli rejält positivt överraskad.

"Nu Reser Vi Västerut" - senaste albumet av Kindbergs  är en riktig höjdare! Jag kan lätt trycka på överskriften för vi får en modern dansmusik i mogen tappning. Det är ungt, det är fartfyllt och svängigt, men det faller ändå lätt inom ramarna för traditionell dansbandsmusik och hur dansbandsmusik ska låta.

Jag hoppar direkt på andraspåret på skivan -  "Lou Lou Baby", som är en fullträff. Här har vi gitarrer och piano i ett modernt sound precis som hos många av de nya banden som kommit nu på senaste tid, men sedan kommer det. - Just det. Det fylliga saxofonsoundet och det smälter väldigt bra in. En härlig kombination av det som beskrivs i rubriken för detta inlägg. En modern dansmusik som ändå låter mogen.

Chevrolet, Mercedes, Ford med flera. - Det känns som en ny fluga som dykt upp nu. Att sjunga om bilar och helst från 1950-talet. Kindbergs är inte sämre. Här handlar det om en Mustang.

Sten Carlsson vet ni kanske inte vem det är, men om jag skriver "Hörru Rut" så kanske polletten ramlar ner? Det är väl inte direkt den roligaste tolkningen vi serveras av Kindbergs, men det är absolut inget fel på den.

Skivan innehåller ett mysfoxspår vid namn "What Are Words". Har aldrig hört låten förut, men den hade blivit lite roligare med en saxofoninnehållande buggshuffle. Det kände jag direkt. Nu får vi den dock inte levererad i det utförandet så då får vi nöja oss med att svepa över golvet en mysig danskväll med en danspartner tätt intill. Det är dock ingen låt jag skulle välja att dra igång hemma. Nog skivans sämsta spår.

Kindbergs är precis det som dansbandsmusiken av idag behöver. Ser verkligen fram emot besöket av bandet i stadsparken i Borås i sommar. Just att bandet spelar en modern dansmusik i en mogen tappning tycker jag är väldigt kul och uppfriskande. "Nu Reser Vi Västerut" kan verkligen rekommenderas. En frisk krydda till den härliga gourmetmiddagen för öronen!

Jag har ju börjat likna dansmusiken med matlagning, vilket en del av er läsare tyckt varit ett kul inslag mailledes. Visst är det väl så? Dansbandsmusik skall smaka gott. Dansbandsmusik skall vara en lyxmiddag, inte en hamburgare på Max.  Kindbergs prövar på nya smaker och experimenterar friskt i dansbandsköket, men de gör det på ett bra sätt och våra "smaklökar" blir inte besvikna.

Betyg då?
Ja, men lyssna på saxofonspelet! Det kan väl inte bli annat än en fyra av fem möjliga? Som jag skrev innan; modern dansmusik i mogen tappning och överst placeras ett underbart saxofonljud som en tryffel på pommes duschessen. Lyssna bara på "Paralyzed", så förstår ni vad jag menar.

Glöm inte saxofonerna när ni kommer till Borås i sommar, Kindbergs! Ni vet verkligen hur man använder dem! Ni vet också receptet för att föra dansbandskulturen in i framtiden! Bra jobbat!
  • Besök Kindbergs hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar