'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 29 april 2012

Willez debut - comme ci, comme ça

Vi tar oss åter tillbaka till den senaste säsongen av Dansbandskampen, för det var i princip där vi hittade de flesta orkestrarna som gick längre än bara vidare till nästa lördag i programmet. Från Ljungbyhed kommer huvudrollsinnehavarna för detta blogginlägg. Inte så tokigt, men jag skulle inte springa i ilfart till skivbutiken precis.

Visst minns vi väl falsksjungande Linus Troedsson och bandet Willez ytterst påhittiga arrangemang på flertalet tråklåtar som de fick framträda med i Dansbandskampen 2010? Visst minns ni väl även undertecknads kovändning ju längre in i säsongen vi kom avseende bandet? Prestationerna arrangemangs- och framträdarmässigt blev roligare och bättre ju längre in i tävlingen vi kom.

Bland annat urtrista "Snälla Snälla" och lika urtrista eurovisionslåten "Satellite" fick helt nya gestaltningar i Willez tolkningar. Roligare och bättre sådana dessutom. Skulle vilja likna det med mästerkocken som lyckades få smak på en hamburgare från restaurangkedjan Max, för dessa är totalt smaklösa och intetsägande. Max hamburgare alltså.

Men ett och ett halvt år senare kom debutskivan och det roliga tog slut. Det gjorde visserligen falsksången med. När väl Linus fick bukt med falsksången så måste jag tillstå att han är en bra sångare, men var tog innovationen vägen? Var gjorde Willez av kryddmixen i köket?

Svemicke är ju en finsmakare vad gäller dansband, skulle du vilja kalla detta för dansband?
Ja, det skulle jag, och det är ju att betrakta som att Willez gjort en bedrift. Det finns en del riktigt härliga dansbandslåtar på skivan, men jag saknar fortfarande de innovativa och påhittiga arrangemangen som vi fick en försmak av i Dansbandskampen. Ett lite roligare låtval hade inte skadat heller.

Det är väldigt mycket "nya" Lasse Stefanz över Willez debutskiva. En massa tunggungande gubbarock i ungdomlig gestaltning. Bör jag tillägga att jag föredrar "gamla" Lasse Stefanz?

"Gonna Find My Angel". - Den gick varm på 1990-talet och det hörde väl till att varenda dansorkester skulle "trada" den då det begav sig? Den är redan inspelad i många bra versioner, så den kunde vi varit utan.

Överlag är låtvalet lite fantasilöst. Wow-känslan uteblir och man upplever ingen större eufori vid lyssnandet och det är dåligt då det dröjde länge innan debutalbumet släpptes.

Så Willez är inget att ha, anser Svemicke?
Tvärtom! Willez är ett bra band och de har riktiga dansbandspotential, men just den här skivan var lite fantasilös, och det tycker jag är synd. För att ha väntat så länge med debutskivan så trodde jag faktiskt att prestationen skulle bli roligare.

Favoriter på skivan då?
"Låt Mig Va" och "Här Mår Jag Bra" utan tvekan. Riktigt go'a dansbandslåtar. Även "På Väg Till Köpenhamn" är inte så dum den heller. Willez är starka på foxtrot. Där gör de sig bäst. Skulle mycket väl kunna svepa över dansgolvet med en härlig flicka till någon foxtrot av Willez.

Sammanfattning och betyg då?
Tre av fem möjliga. Inte bra, men definitivt inte dåligt heller. Jag hoppas bara nästa skiva blir bättre, för Dansbandssverige mår bra av ett band som Willez.
  • Besök Willez hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

1 kommentar:

  1. Willez kan detta med dansbandsmusik alltså. ska dock bli spännande och se hur det blir på nästa skiva, om det nu kommer en uppföljare vill säga :)

    Och på tal om Lasse stefanz så gillar jag dom mycket som dansband, innan dom blandade in countryn vill säga. Håller med, gamla Lasse stefanz skall det vara :=)

    SvaraRadera