'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 15 april 2012

Simsalabim och Wizex tycks ha hittat "himm".

Ett av våra stora dansband är tillbaka. Efter medverkan i Dansbandskampen för två år sedan stundar nu en ny singel som väl är att betrakta som en aptitretare för vad som komma skall? Nu verkar bandet dessutom ha hittat hem igen.

"Simsalabim" heter singeln och som ett trollslag så har vi fått tillbaka Wizex från skånska Osby i den stil som vi förknippar bandnamnet med. Efter några år med försök till själlös slammerpop med frenetiskt dunkande och en massa gnisslande gitarrer från tiden då Paula Pennsäter var frontfigur i bandet, så får vi nu åter igen lyssna till traditionell dansbandsmusik med välklingande klaviaturer och saxofoner, precis så som det skall vara - och precis så som Wizex skall låta.

Visserligen var jag lite hård mot bandet då jag skrev om deras medverkan i Dansbandskampen, men det var mest den konservativa ådran i mig som hade lite svårt med namnet Wizex utan Lena Pålsson. Lena är Wizex för mig, men det är petitesser i sammanhanget.

Både Anna Sköld och Thomas Lindberg gjorde lysande insatser med både Kikki Danielssons melodifestivalhit från 1985, "Bra Vibrationer" och i Timbuktus "Alla Vill Till Himmelen". Ja, hela bandet gjorde fantastiska insatser med arrangemangen och framförandena i dessa låtar och det är väl något av det bästa som producerades i den, annars så patetiska programserien? Timbuktu själv är dessutom en av mina favoritartister utanför dansbandsgenren. Mikael Wiehes "Flickan Och Kråkan" är ju helt underbar i Timbuktus tolkning.

Rykten går om att Kikki Danielsson i egen hög person faktiskt ska medverka på nya plattan. Det kan ju bli lite spännande faktiskt. Det var ju trots allt i Wizex som hon en gång i tiden började.

Det är precis så här som dansbandsmusik skall låta! Så alla ni band som kör en massa gitarrgnisslande dunka-dunkapop med illvrålande sångare/sångerskor och titulerar er dansband; lyssna på Wizex och lär hur ni ska göra, för ni har låååååångt kvar!

"Simsalabim" är ett bevis på att Wizex tycks ha hittat "himm" (hem på skånska, men hem rimmar inte på simsalabim). Med den här aptitretaren så har ni fått mig att se fram emot full-CD:n med både spänning och glädje. Väldigt bra jobbat! Glöm bara inte att ta med ovan nämnda låtar på plattan!


Wizex nya singel "Simsalabim".

  • Besök Wizex hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar