'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

onsdag 18 april 2012

Från Finland med dansbandsmusik

Efter många år i Finlands populäraste dansband så valde dess frontfigur att gå solo och därigenom göra sig ett eget namn i genren, och succén har förblivit ett faktum. Några album på solokvist har det blivit och nu är Finlands dansbandskung tillbaka igen. Denna gången med ett mer dansbandsdoftande album enligt honom själv.

Jag syftar naturligtvis på Hans Martin som nu är tillbaka med ett nytt album; "Här Är Jag Hemma".

Efter att han lämnade dansbandet Tommys så valde han att göra sig ett eget namn i branschen och visst lyckades han? Det råder ingen tvekan på att material signerat Hans Martin är väl värt att lyssna på och så även nu.

Dansbandsdoftande uttryckte han att det nya albumet är, och visst kan jag hålla med. Visserligen är det inga spår på skivan som direkt får mig att uttrycka en särskild Wow-känsla arrangemangsmässigt, men det är traditionellt, tryggt och bra.

Vi finner en del nytt material och en del gamla klassiker. Ett kul inslag är faktiskt att Hans Martin plockat upp Paul Sahlins "Där de Vita Syrenerna Blommar", som vi ursprungligen återfinner på Matz Bladhs album "Leende Dansmusik 97" och som Paul skrev tillsammans med Erik Skoog och Maritha Höglund.

Även "Little Yellow Aeroplane" har fått en ny svensk nyinspelning signerad Hans Martin. Streaplers var väl dem som sjösatte den svenska versionen av denna på 1980-talet? - "Min Gamla Gula Flygmaskin" med Towe Widerberg på sång.

Som jag skrev tidigare; man vet vad man får med denna Finlands störste dansbandssångare. En trevlig samling låtar traditionellt och karaktäristiskt framförda av Hans Martin. För er som saknar det gamla Tommys; ni behöver inte känna sorg. Köp Hans Martins "Här Är Jag Hemma" och allt blir bra igen.

Betyg då?
Det pendlar mellan 3+ och 4- av fem möjliga. Själva skivan är ingen musikalisk sensation, men det finns ändå garanti för vad namnet Hans Martin betyder så jag väljer 4-. För er som gillar traditionell dansmusik så kan jag rekommendera Hans Martins senaste. Köper ni skivan och förväntar er Hans Martin som han alltid har låtit så blir ni inte besvikna. Skivan innehåller även en del saxofon och vad jag tycker om det vet ju ni trogna läsare.

Hans Martin hamnar även under min kategori "Svemickes Dansbandstips". Det är som sagt traditionell dansbandsmusik precis så som dansband ska låta och alla sådana produktioner skall premieras!
  • Besök Hans Martins hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar