'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 22 januari 2012

Svemickes dansbandstips: Callinaz - brådmoget och klart godkänt

Vi fortsätter på temat avseende dansbandstips och kikar in på ett ungt band som spelar traditionell dansbandsmusik och lika söt som bandets kapellmästare är, lika njutbar och bra är musiken de presterar och debutalbumet inehåller inga rockinslag utan håller sig helt klart inom ramarna för hur dansband ska låta.

Carolina Skaarup Olsson, en tjej från skånska Klippan, står i fronten för bandet Callinaz och med sig har hon fyra killar och alla, förutom klaviaturspelaren Magnus Ehnberg, är födda på 1990-talet så det ger oss hopp om ett långt liv för detta band. De har långt till den pensionstid som nu drabbar kulturen hårt när ett efter ett av banden vi så länge älskat och lyssnat till nu lägger av.

Det finns väldigt många likheter med kometkarriärbandet Elisa's i Callinaz. Repertoaren består till största delen av mogen dansbandsmusik med mycket dragspel och gitarr. Tyvärr är arrangemangen på debutskivan "Från Mörker Till Ljus" lite torftiga och slätstrukna, vilket dessvärre är ett minus då det verkligen finns potential här.

Ett undantag är dock introt till Frank och Nancy Sinatras svenska version av "Something Stupid" - vari Carolina sjunger duett med Arne Bakken - som faktiskt är ett underbart inslag. Här visar bandet på en mycket kompetent innovationsteknik, för här har de bytt ut det trista akustiska gitarrintrot mot ett fylligare dragspel och elgitarrintro. Svemicke ryser av välbehag vid åhörandet!

Favoritspåret på skivan är "Glömmer Alla Tårar" och vi finner också en kul klaviaturmatta på tidigare omskrivna Drifters låt "Kommer Tid, Kommer Råd".

"Aldrig Ska Jag Glömma Dig" är väl lite smörsliskig för min smak, men jag vill ändå slå ett slag för den, då den är skriven av Carolina själv.

Detta är ett ungt band. Nystartat dessutom och de behöver en bredare publik och dansbandspubliken behöver dem, så ut nu och ge Callinaz ert stöd!

Förutom Carolina och tidigare nämnda Magnus Ehnberg, så består bandet av Mikael Rosenqvist på bas, Andreas Holmberg på trummor och Jianis Xouri på gitarr och Carolina bidrar inte bara med ljuv skönsång. Hon bidrar även med gitarr, dragspel och - läs och häpna - saxofon! Äntligen ett nytt dansband med saxofon! Frågan är dock; var höll den hus? Byt ut gitarrmattorna mot lite mer saxofon framöver är mitt tips.

Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att uppleva detta band live någon gång inom snar framtid, för jag är väldigt nyfiken på dem och jag hoppas verkligen att de arbetar på sin inovationsförmåga och trakterar mer saxofon framöver, för det här är ett riktigt bra band! Verkligen vad vi behöver nu när vi säger farväl till fler och fler av våra gamla trotjänare.

Betyg då?
Svårt det här. 3+ eller 4-? Har inte riktigt bestämt mig. Den instrumentala sammansättningen har mer att önska och det sänker ju betyget lite, men det faktum att bandet aldrig går utanför ramarna för vad som är riktig dansbandsmusik höjer betyget. Ni får bestämma. Jag har lagt en undersökning lite högre upp i högerfältet, vari ni kan rösta om vilket betyg bandet ska få för sin debutskiva.
  • Besök Callinaz hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar