'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 26 januari 2012

Jodå, nog sa det klick alltid!

I slutet av förra året fick vi en liten aptitretare om vad som komma skall och om förra albumet var bra så är det senaste mycket bättre och det sa verkligen klick här! Decenniets bästa dansband, och den enda värdiga vinnaren av alla dem som vunnit Dansbandskampen, har blivit ännu bättre, och jag är nästan beredd på att överge mina krav om saxofon, för jag tror bestämt att vi har hittat ett nytt band med eget sound som lär gå väldigt långt precis som det är.

Jag syftar naturligtvis på Elisa's senaste album, "Det Sa Klick!" och det gjorde det verkligen! Favoritspåret är redan funnet! Den fenomenalt gåshudsresande och superunderbara tolkningen av Lynn Andersons "Rosegarden". Har redan kört den femton gånger och jag är helt betagen av både bandets prestation och av Elisa Lindströms briljanta sånginsats trots den lilla missen i andra versen. Här ligger till och med en garvad veteran som Hasse Carlsson från Flamingokvintetten ("En Dans På Rosor" från 1987) i lä, för det är en av de bästa sånginsatser jag någonsin upplevt! Elisa är säker på sin tonart och hon ligger nästan perfekt rakt igenom hela skivan.

När bandet nu lagt Dansbandskampen bakom sig och istället får möjlighet att rikta in sig på sin egen repertoar så slår gnistorna höga. Lite nytt och lite gammalt, där det gamla tolkas på ett mycket professionellt sätt. Så även Jackie DeShannons "When You Walk In The Room" så när som efter tonartshöjningen, för den gillade jag inte. Hela låten kunde nog sänkts en tonart redan från början. Även en av våra största sångerskor genom tiderna - Agnetha Fältskog - står sig slätt här.

Curt Haagers har gjort det. Ingmar Nordströms har gjort det. Thorleifs har gjort det. - Hittat sin egen stil och sitt eget sound. Nu har vi ett band till som gjort det samma. - Elisa's. Med dragspelet, gitarrmattorna och Elisa's röst i kombination så råder det ingen tvekan på vem som strömmar ut ur högtalarna. Citerar Rose-Marie Stråhle från en av Hänt I Veckans meloditävlingar: "Det här är som bomull för hjärtat!"

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva mer om Elisa's nya skiva eftersom jag tycker bandet redan har fått väldigt mycket uppmärksamhet här, men efter att ha hört nya skivan så var jag bara tvungen att föra bandet på skrift igen.

"Är Det På Riktigt Eller Drömmer Jag" är en härlig foxtrott väl värd att uppmärksamma. Med en härligt dallrande mandolin som efterföljs av en lysande sånginsats så ser man brasan på stranden en sommarkväll framför sig. För ett tag så förflyttades jag mentalt till Lomma Norra Camping vid stranden i en röd solnedgång. Tyvärr finns inte dansbanan kvar där längre, men det är en annan historia.Vill ni verkligen hålla om den ni beundrar lite extra så gör det till denna låt. Bättre kan det inte bli!

Men...! På tal om gamla godingar i nya tolkningar; Var tog "Tennessee Waltz" med trumpeten från förra årets releasefest vägen? Hade faktiskt hoppats att den skulle dyka upp här.

Finns inget negativt alls att säga om Elisa's faktiskt. Så betyget på denna skiva blir fem av fem möjliga! Köp den! Gå ut och dansa till Elisa's! Det är värt varenda krona! Bättre än så här kan det verkligen inte bli i dessa dansbandstider! När vi nu sitter och lipar i vår ensamhet för att vi nu även mister Thorleifs så kan trösten sökas hos Elisa's och albumet "Det Sa Klick!" Hela bandet gör en lysande insats! Detta är proffs! Verkliga och riktiga musikaliska proffs!
  • Besök Elisa's hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar