'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

tisdag 27 december 2011

Svemickes dansbandstips: Stensons

Som jag skrev i senaste blogginlägget så börjar vi nu att förlora ett efter ett av våra väletablerade och kvalitativa dansband och det duggar inte direkt tätt med nya värdiga efterträdare värda att nämnas. Dock finns det några ljusglimtar kvar och ett tänkte jag tipsa om idag.

Christina Lindbergs Orkester, som var verksam mellan åren 1990 och 1995, lämnade ett dansband efter sig. - Stensons. Mest kända blev de för låten "Båten Till Köpenhamn", som är en svensk version av Waylon Jennings och Willie Nelsons "If I Can Find A Clean Shirt". Lasse Stefanz spelade in den något år efter, där Olle Jönsson sjunger duett med Mikael Andersen från Grönwalls.

Det var då det. Bandet finns kvar och de vidhåller det traditionella och klassiska dansbandssoundet som går rakt in i hjärtat på en dansbandsfascist som jag.

När jag vill lyssna på dansbandsmusik så vet jag precis hur det ska låta. Det vet Stensons med för det är precis så som dansband ska låta, så är ni sugna på att gå ut och dansa en kväll till riktig dansbandsmusik eller vill höra nyproducerad traditionell dansbandsmusik strömma ut ur era radioapparater eller datorer så sök upp Stensons. En danskväll med dem eller ett CD-album med dem är väl värt priset!

Utöver att bandet vidhåller det klassiska, smäktande dansbandssoundet - vilket jag är oerhört tacksam över i dessa tider - så har de även gjort en annan mycket nämnvärd bedrift. De har nämligen lockat fram den mycket saknade Helene Persson - känd från Helene & Gänget och Alfstarz - till sångmikrofonen igen. Detta tackar jag väldigt mycket för! Helene som lämnade dansbandslivet för en radiokarriär i SR Kristianstad istället.

Som skrivet ovan; Stensons är ett hett tips för er finsmakare inom dansbandskulturen och med medlemmar födda mellan åren 1963 och 1991 så är det ett band vi nog får njuta av åtminstone i tio till tjugo år till. Stensons vet hur dansband ska låta! Andra band borde lära av dem!

Avslutar med att låta er lyssna på ett smakprov av Stensons. Här i duett med ovan nämnda Helene Persson i låten "Det Är Bara Himmelen" av Harald Östgård och Vladimir Bølla.


  • Besök Stensons hemsida här. Där kan ni bland annat läsa mer om bandet samt provlyssna på fler av bandets låtar.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar