'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 26 december 2011

Sannex senaste - det var bättre förr

Fick mail från er läsare om att länken nedan inte fungerade. Detta är nu tillrättat, så nu ska länken fungera.

Namnet är det samma och logotypen är den samma, men sedan upphör likheterna med bandets tidigare jag. Det var helt enkelt bättre förr och trots det väletablerade namnet så blev det som en måltid på McDonald's. Smaklöst och utan nämnvärda upplevelser.

Visserligen är jag sent ute, då det nästan var ett år sedan skivan släpptes, men jag råkade snubbla över den först nu.

Medan vi nu möts av de länge befarade tråkiga nyheterna att våra väletablerade och kvalitativa orkestrar lägger ner en efter en så får vi inte direkt några efterträdare som för manteln vidare värda att nämnas. Trots tre år av dansbandskamp så har det varit glest mellan nyupptäckta riktiga dansband och nya Sannex är inte ett av dem.

Årets album - "Får Jag Lov?" - är, som jag skrev ovan, att jämföra med ett besök på McDonald's. Det duger som bukfylla, men någon smakrik och överraskande upplevelse är det då direkt inte.

I konkurrensen från de band de tävlade mot i Dansbandskampen från det året de var med, så upplevdes det som ett bra band, men i konkurrensen med sig själva från förr så blir det papperskorgen och det är faktiskt dit jag förpassar nya Sannex. Det var bättre på Roger Bergstrands tid.

Vi tappar ett efter ett av våra välkända dansband nu och det senaste i raden är ju Thorleifs. Det börjar bli hög tid att finna nya band som faktiskt är bra. Bra som i bra på riktigt och inte som i "de var bäst av banden i årets Dansbandskampen".

-"Slut på Big Mac i skåpet!" Visst känns repliken igen från ett McDonald's-besök? Det är samma sak med Sannex senaste album. 14 olika sorters hamburgare i skåpet. - Olika hamburgare, men samma smak. - Nämligen ingen alls!

Det börjar bli hög tid att vi får nya riktigt bra dansband nu när våra gamla rävar lägger av. Än så länge har vi bara fått en och en halv bra efterträdare och där ingår inte nya Sannex. Det kostar numera runt 180 kronor att gå ut och dansa. Då vill man ha valuta för pengarna och det ger verkligen inte nya Sannex!

Ni som gillar äkta genuin dansbandsmusik avrådes från att köpa Sannex senaste album för med gamla Sannex i beaktande så kommer detta bara att leda till enorm besvikelse. Jag talar av erfarenhet. Ni som gillar Scotts, Date och de andra oväsendena kommer säkert att gilla nya Sannex för det är precis lika fantasilöst och tråkigt.

Du nämnde att vi bara fått en och en halv bra efterträdare, vad menade Svemicke med det?
Det mina vänner, tänkte jag återkomma till i ett senare blogginlägg.

Betyg på Sannex senaste ska ju delas ut också. Det får bli tre minus av fem möjliga.

Till sist länkar jag till ett klipp från det gamla Sannex då det lät som det ska låta och det är uppladdat av den dåvarande sångaren - Roger Bergstrand - himself. Eftersom inbäddning är inaktiverat så får det bli en länk till klippet istället. Fler klipp med Sannex från den tiden finns på hans YouTube-sida.

Sannex - I Kärlekens Spel från Hänts Meloditävling, år 1994.
  • Besök Sannex hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar