'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 24 september 2011

Traditionellt Matz Bladhs underhöll i Sägnernas Hus

Traditionellt med alla de gamla goda hitsen i bagaget så fick sandhemsborna, samt övriga besökare i Sägnernas Hus den 23 september 2011 en trygg underhållning av ett band som funnits i 43 år. Svemicke var där!

Berth Ido... Förlåt, Matz Bladhs gästade Sandhems dansloge Sägnernas Hus, fredagen den 23 september och visst upprätthölls traditionen med alla de smäktande goda hitsen som vi har fått njuta av i alla år.

Matz Bladhs för mig är visserligen alltid förknippat med jönköpingspojken Göran Lindberg trots att den tidigare popikonen Paul "Paljett" Sahlin från Trollhättan gästspelade i bandet i 12 år. Numera är det kristianstadspågen Conny Nilsson som för det mesta står för sången. Conny Nilsson för mig är visserligen förknippad med Berth Idoffs, men Berth Idoffs är numera Lotta Dahlströms... Himla röra där!

Den enda medlemmen från det gamla Matz Bladhs - som jag känner det - är gitarristen Lars-Olof "Lollo" Karlsson, som har bidragit med en del sång i bandet genom åren. Så gjorde han även igår och vi fick bland annat höra Hans Rytterströms "Tänk Om Världen Vore Min" som bandet spelade in redan 1992.

I tidigare inlägg berörde jag ju låten "Emma" av Maj-Britt Stridsberg och jo då, visst dök den upp under fredagskvällen.

Det mesta av fredagens repertoar bestod av låtar från albumen utgivna mellan åren 2005 och 2009. "Regn" uteblev dock tyvärr. Så även "Aj Aj Aj (Jag Svävar I Det Blå)". Nu tänker ni; "dessa är ju ändå från 1980-talet". Jo, visst är de detta, men de blev ju nyinspelade år 2005 och 2006.

De enda låtar som dök upp från tidigare år och som inte blivit nyinspelade är "Tänker Du På Mig Ibland" och "När Syrenerna Blommar Därhemma" från Leende Dansmusik 86 samt Andrew Lloyd Webbers "The Phantom Of The Opera" från Leende Dansmusik 90. Den sistnämnda med inslag av altsaxofon och tvärflöjt. Något som inte förekom på skivversionen.

Senast jag såg Matz Bladhs var 1999 i Törringelund. Då var det fortfarande Paul Sahlin vid sångmikrofonen och det var inte så frekvent med låtar från tiden med Göran Lindberg och dessvärre så var det inte så mycket av repertoaren med Paul Sahlin som speglades under fredagen. De enda låtar jag lyckades ertappa var "Det Faller Ett Regn" och den instrumentala "I En Grönmålad Båt".

Yngve Johansson fick jag äran att språka med några gånger under min tid i radion i Skåne. "Vem är nu det?" tänker kanske ni? Jo, han, tillsammans med den skånska sångerskan Britt A Nilsson har komponerat låten "Vid Silverforsens Strand" som Matz Bladhs förevigade på skiva år 1995. De förde också in den på Svensktoppen samma år. Även den fick vi lyssna till under fredagen.

Matz Bladhs består idag, utöver Lollo Karlsson och Conny Nilsson, av Niclas Olén på klaviatur, Håkan Nordling på saxofon och tvärflöjt samt batteristen Sören Kenstam. Allihop gör ett utmärkt arbete med att upprätthålla bandets traditionella sound och man vet verkligen vad man får med falkenbergsbandet Matz Bladhs. Högkvalitativ dansbandsmusik exakt så som det ska låta.

Vill även rikta ett tack till orkestern för att man tog med Conny Nilsson i spelet. Denne utomordentligt duktige sångare försvann från dansbandsvärlden ett tag och det var synd. Visserligen snappades han upp av den tidigare vikingen Erik Lihm i hans orkester, men han för verkligen Göran Lindbergs ära vidare och man blir långt ifrån besviken när man går ut en kväll till detta eminenta band. Vad Göran Lindberg gör idag vet jag dock inte. Ej heller Paul Sahlin. Trist bara när sådana duktiga musiker lämnar dansbandsvärlden.

Betyg på en kväll med nya Matz Bladhs: Fyra plus av fem möjliga. Nu väntar vi bara på nytt skivalbum!

Visst är det mysigt i Sägnernas Hus?
  • Besök Matz Bladhs hemsida här.
  • Besök Sägnernas Hus hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar