'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 22 juli 2011

Till alla er som missa't - Face 84 var i stan

Borås gästades denna sommartorsdag - eller "Sommartorsdag®" kanske jag borde skriva, för det står så på plakaten i stan? - av kryddflickorna från Varberg - Face 84 och det var knôkat i parken även denna gången.

Ja, om förra veckans gäster - Elisa's - är ett riktigt dansband (vilket jag är oerhört tacksam för), för att citera Elisa Lindström själv, samt ett av de bästa dansbanden vi har i modern tid så är Face 84 det inte. Dansband alltså, men bra är dem! - Väldigt bra dessutom!

Ja, jag skulle inte vilja kategorisera Face 84 som ett dansband, detta vet ni trogna bloggläsare sedan tidigare, men de fyra hallandstjejerna från Varberg är väldigt skickliga och väldigt duktiga musiker. De är dessutom väldigt duktiga på att underhålla sin publik och de gör ett fantastiskt jobb på scenen.

Lagom till att de släppt en ny platta - "Här Kommer Det Tjejer" - så gästade de oss boråsare och boråsbor och visst fick vi höra några smakprov från nya skivan. Bland annat spåret "Vita Vingar" och så tjejernas egen version av Kikki Danielsson och Wizex gamla "Joddlarkärlek", eller "Cowboy Yodle Song" som från början tolkades av Wanda Jackson och Margo Smith där Emma Karlsson fick visa sina dragspelstalanger och Sara Carlsson joddlade på som om hon aldrig gjort annat.

Kvällens höjdpunkt var dock "Drum Rock" där trummisen Gabriela Arsén gav järnet bakom trummorna och det var riktigt imponerande. Till och med bättre än Flamingokvintetten själva.

Tjejerna kan spela det mesta och gör det med. Allt från rock och ballader till årets första vals under en sommartorsdag. Har en känsla av att det kommer bli den sista också.

Nya skivan är en trevlig schlagerskiva med en härlig blandning av trallvänliga låtar som piggar upp. De flesta tidigare okända för mig, men både "Joddlarkärlek" och "Jazzbacillen" är väl bekanta för mig. Den sistnämnda dessutom i en väldigt kul version.

För en danskväll är repertoaren på nya skivan mer lämplig då det råder avsaknad på dansbandsmusik hos tjejerna när de spelar ute, men det kan jag faktiskt lätt ha överseende med för dessa kryddflickor kan verkligen underhålla en publik trots detta.

Ska ni gå ut en kväll och vill ha riktig dansbandsmusik så ska ni nog inte gå ut och dansa till Face 84 för då lär ni bli besvikna, men vill ni däremot ha en kanonkväll med ett riktigt bra och kvalitativt band med en väldigt... ja, enormt bred repertoar och som dessutom ger 100 % för att roa sin publik skall ni lätt boka in en kväll med Face 84 för de kan verkligen leverera en supertrevlig kväll. Dessa tjejer vet verkligen vad de gör och de gör det bra! Om Face 84 har jag bara positivt att säga.

Nästa vecka är det Fernandoz! Fasen ta regnet om det inte håller sig borta från Borås då!
  • Besök Face 84:s hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar