'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 30 juli 2011

Mycket dåligt gjort, Borås Tidning!

Ögnade igenom gårdagens Borås Tidning både en och två gånger och blev väldigt förvånad över att det inte fanns något att läsa om torsdagens händelse bland nöjessidorna. Det utelämnades helt och hållet faktiskt och nu undrar jag om det inte är någon taktik bakom och att vi även ska hjärntvättas kulturellt av Journalistsverige. Svemicke går dock inte att tysta!

Publicerar denna bilden igen (medvetet suddig för att förhindra identifiering av personer på bilden) för det som ni ser på den är något som Borås Tidning totalt har missat eller blundat för och jag tycker det är oerhört dåligt med tanke på den förskönande bild man gjorde av Veronica Maggios publikfiasko, där tidningen skrev att folk stod och trängdes på Stora Torget under hennes framträdande, vilket de absolut inte gjorde. Det var nästan utrymme att dansa på Stora Torget då. Om det nu funnits rytm i den musik som spelades, vill säga.

Igår publicerades fyra sidor om den där hip-hopartisten som var här i torsdags i tidningen, men inte en bokstav om vad som hände i stadsparken.

Självklart skall lokaltidningen täcka och skriva om de artister som uppträder på Stora Torget, men det faktum att det var fyllt till bredden i stadsparken redan klockan 21.00 med folk som ville lyssna på Fernandoz skrevs det inte ett ord om i tidningen.

Förra veckan skickade tidningen dock ut en, inom området totalt okunnig reporter, som skulle skriva om den "moderna dansbandsmusiken" och hur stor den är. Det faktum att den moderna dansbandsmusiken tack och lov håller på att minska rejält i popularitet igen, och att den traditionella dansbandsmusiken åter blivit väldigt populär tack vare 1990-talsgenerationen, var något som tidningen inte ville sprida till massan.

I tidningens nätupplaga kan man under hela sommaren följa torsdagskvällarna via web-TV... Från Stora Torget ja! Vi som vill återse det som var i stadsparken då? Som inte bryr oss ett jota om artisterna på Stora Torget. Varken de som hoppas på platser på Svensktoppen eller de som vunnit andra talangtävlingar (undantaget Orup och Smokie då).

Hur det nu än är ställt med Borås Tidnings agenda om att blunda för dansbandsmusiken eller ej, så kan jag meddela att vittnen (jag med flera) såg ett publikhav utan dess like redan klockan 21.00 i torsdags med folk i alla generationer. - I stadsparken, ivrigt tjoande och hejande på säsongens - och de här fem åren jag bott i Borås - bästa dansband och inte en enda bokstav eller bild om det ägnade Borås Tidning åt detta. Mycket dåligt!

På bänken bakom mig, innan Fernandoz började spela, satt dessutom två tonårstjejer som längtade till att få se Lasse Stefanz i Borås Folkets Park och som sjöng med till låtarna av Matz Bladhs, Streaplers, Black Jack med flera som Fernandoz spelade innan de själva äntrade scenen.

För som jag skrev i mitt förra inlägg. Så här mycket folk i stadsparken har jag aldrig sett redan vid 21.00 som jag såg denna gången och vi har haft både bra och dåliga band tidigare, men aldrig har något av dem dragit den publiken redan från starten.

Hoppas verkligen på rejäl skärpning till nästa år, BT! Ut med en recensent som även kan recensera banden i parken. Eller nej, förresten. Gör inte det, för då är väl Nizeguys det bästa ni har upplevt någonsin? Av någon oförklarlig anledning kommer detta urusla band hit år efter år när det borde finnas bättre alternativ att få tag på.
  • Läs mitt tidigare inlägg om Fernandoz i Borås här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar