'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 1 maj 2011

Kikki's back!

Efter 17 års tystnad från en intensiv, men väldigt framgångsrik tid som dansbands- och schlagersångerska så väljer nu Ann-Kristin Danielsson-Roos att återvända till musikvärlden och hon gör det med nytt album som tyvärr inte imponerar allt för mycket på undertecknad.

Först vill jag inleda med att säga att jag har stor respekt och gillar Kikki Danielsson väldigt mycket. Att få höra hennes ljuva sångstämma igen väcker minnen och nostalgin till liv. Hon har bibehållit sin klara och tonsäkra röst och så långt allt väl, men materialet och samarbetspartnern Sören "Sulo" Karlsson har mycket att önska.

Nu vet ju ni trogna bloggläsare vilken dansbandsfascist jag är och har man Kikkis tid i Roosarna samt hennes egen orkester, Kikki Danielssons, från förr i åtanke så är det här rätt slätstruket och intetsägande för ett dansbandsöra.

Kikki har helt enkelt gjort en Christina Lindberg och Monia Sjöström. Hon har lämnat dansbandsgenren för att spela in en rockcountryplatta och därmed lagt locket på för vad som är att betrakta som dansbandssångerska. Nu återgick ju dock Monia Sjöström till Grönwalls och jag hoppas att Christina Lindberg startar upp sin gamla dansorkester igen.

Kikki satsade hårt på sin comeback och sitt nya album "Första Dagen På Resten Av Mitt Liv", men Expressen skriver att hon ratats helt av Sveriges Radio P4, den enda kanal där artister som Kikki Danielsson har en chans att nå ut med sitt material.
  • Då tyckte vi att den inte var tillräckligt bra. Vi har så många låtar att ta ställning till och allt får inte plats. Det finns ingen som har en självklar plats på spellistan.
Så sade Rita Jernquist, musikredaktör på Sveriges Radio P4 i intervjun med Expressen. Med "den" menar Rita Kikkis låt "Maybe I'll Do" som var spåret som Kikki satsade hårt på. Det finns en del låtar som spelas i kanalen redan som är ännu sämre. Till exempel Playtones "King Of Rock'N'Roll" som är totalt urusel så det argumentet håller inte!

Lika lite som ingen har en självklar plats på spellistan så borde väl ingen inte ha en självklar plats på spellistan? Om det är public service så borde väl inte SR själv ha bestämmanderätt över vad som ska spelas utan folket? Det är således inte Rita Jernquist som borde sitta med avgöranderätten om vilket som är bra eller dåligt. Vill hon ha det får hon väl söka sig till en radiokanal som inte är public service.

Nu är visserligen låten "Maybe I'll Do" ingen höjdare enligt mitt tycke och för att vara Kikki Danielssons comeback så är hela skivan en stor besvikelse.

Även den multitolkade "Jag Trodde Änglarna Fanns" av William Kristoffersen finns med på skivan. Låten som Kikki sjöng i duett med Ole-Ivars redan 1999 och som senare tolkats av bland andra Claes Lövgrens, Matz Bladhs och Bengt Hennings.

Sånginsatserna av Kikkis samarbetspartner "Sulo" är under all kritik och särskilt i denna sång, men falsksång tycks vara i ropet så det ska väl vara så? Dock är det något jag betackar mig för.

Jag är jätteglad att Du valt att komma tillbaka Kikki och Du är välkommen tillbaka, men till nästa gång så hoppas jag på något mycket bättre än det här. Av fem möjliga så får albumet bara en tvåa. Soundet är skitig medelålders trubadurrock med countryinslag samt disharmoniskt gitarrspel och och till det passar verkligen inte Kikkis rena röst. Lägg även därtill den hemska falsksången av "Sulo". Det är som att kasta en guldtacka i en hög med defekation.
  • Läs artikeln i Expressen om Sveriges Radios ratande av Kikkis nya låt här.
  • Köp albumet "Första Dagen På Resten Av Mitt Liv" på Ginza Musik här.
  • Lyssna på albumet "Första Dagen På Resten Av Mitt Liv" på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar