'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

onsdag 2 mars 2011

Nu blev jag nyfiken på vad som sades i Norrköping egentligen

Jag brukar inte ha så mycket tid över att hitta, lokalisera samt läsa bloggar skrivna av andra, men när jag av en slump satt och surfade runt på nätet så hittade jag något jag fann mycket intressant och min nyfikenhet väcktes. Vad pratades det egentligen om där i Norrköping under Dansbandskampen?

Ja, vem är det egentligen som läser det man skriver och hur uppfattas det av läsaren? Tänk om den det handlar om faktiskt läser det man skriver. "Ja, og hvad så?" som dansken säger. Nä, absolut inget. Bara kul om det berör och väcker intresse.

Vad svamlar du om nu, din förvirrade skånepåg?
Jo, kommer ni ihåg Patrik's Combo? Ni vet, de som var med i Dansbandskampen 2010 och gick rätt långt? Ikväll hittade jag något på nätet som jag önskade att jag sett redan då det publicerades.

Lite sent påkommet nu, men under tiden som Dansbandskampen pågick så följdes tydligen min blogg flitigt av frontfiguren Patrik Zackrisson i just Patrik's Combo. Det fick jag veta först nu.

Två inlägg som berörde mig och mina alster på denna blogg angående honom och hans band blev publicerade på hans blogg efter att jag lagt upp det här.

Jag tycker det är kul när man berör. Dock skall er trogne bloggskribent erkänna att mitt utnämnande av honom som "riksfjant" nog får återkallas.

Jaså, blev du rädd nu?
Absolut inte! Jag återkallar detta då jag reagerade helt enligt etik och moral gentemot hans hån av Thomas Deutgen. Jag kan vara rätt rå i mina inlägg och det står jag till, men personangrepp, särskilt på sådant man själv inte kan rå för, reagerar jag starkt emot. Jag tyckte personangreppen var onödiga, men jag har hört från flera källor i efterhand att detta, vad jag ansåg vara ett övertramp tydligen var planerat och att Deutgen var med på det. Det var visst med glimten i ögat och det finns visst en större respekt mellan de två än vad som framgick i TV-rutan. Så, "riksfjant" återkallar jag direkt. Rätt ska vara rätt!

Lustigt att herr Zackrisson hittade min blogg. Kul att han dessutom följde den med intresse. Antingen positivt eller negativt. Lite synd att det inte var ett ömsesidigt fynd. Jag hade nämligen ingen aning om hans blogg och än mindre att han skrev om mig.

Det får mig att fundera lite över vad som egentligen sades där i Norrköping under festligheterna. Patrik Zackrisson är ju inte den enda som läst mina alster av de medverkande i tävlingen. Fler har ju hört av sig, men jag trodde mest det var av en slump. Alltså att de råkat hamna här av misstag och råkat läsa.

Nu känner jag redan för att lägga i nästa växel. Att slipa sågen eller tvätta silkesvantarna redan nu så att dessa är klara till nästa utgåva av Dansbandskampen.

Sitter du nu och yvs i din egen förträfflighet, din hybrissjuke idiot?
Nej, det gör jag inte! Vad då "hybrissjuk" förresten? Jag är väl snarare schizofren som sitter och pratar med mig själv? Doktor kan du aldrig bli! "Idiot" tänker jag inte ens kommentera, för pratar man med sig själv är det ju uppenbart något allvarligt fel i skallen på en!

Hur som helst: Hybrissjuk är jag inte. Tänker bara på ett citat jag läste i en tidning från ett reportage om en annan bloggare som tydligen gått till att ha blivit "någon" från att ha varit "ingen" genom sitt bloggande. På frågan om han själv läste bloggar så svarade han att han inte gjorde det på grund av att de ofta skrivs av totalt ointressanta människor som skriver om totalt ointressanta saker. Så jäkla bra sagt! Det stämmer ju!

Jag anser mig själv vara totalt ointressant för den stora massan, men skriver blogg mest för att jag har svårt att hålla tyst. Jaså, det har ni märkt? Kul för er!

När då det man skriver följs av dem man skriver om, då får man en sådan där "vad fan hände nu då?"-känsla samtidigt som man tycker det är kul. Jag startade ju mest den här bloggen för att jag inte kunde se på Dansbandskampen 2008 utan att få avreagera mig efteråt. Det var ju så... Ja, ni kan ju se själva vad jag tyckte genom att klicka här.

Sedan upptog jag bloggandet om dansband igen inför 2009-års upplaga av samma tävling och när det var dags för fjolårets så var det ni läsare som bad mig. Eller det kanske var mina gubbar i huvudet? Minns inte. Borde kanske söka för det där? Eller det kanske är normalt att prata med sig själv?

Ja ja, vad det än berodde på så hade jag inte ens tänkt se tävlingen över huvudtaget 2010 på grund av tidigare års besvikelser, men gjorde det för er skull från början. Tur jag tänkte om där, för bandkvaliteten höjdes rejält i fjolårets upplaga.

Kul dessutom det där med just Patrik's Combo, för när tävlingen gick över till att banden skulle uppträda med nyproducerade låtar så satt jag först med sågen i handen och tänkte: "Vänta bara tills det är slut för ikväll, då ska jag såga er igen!" När de nyproducerade låtarna sedan framfördes så ändrade jag uppfattning om detta band och tyckte de i alla fall var skapliga. Vill minnas att jag skrev det med.

Jag fann, den fyra månader för sent upptäckta, läsningen på Patriks blogg roande. Kul att det berör! Även kul att se hur det man skriver emottages i andra änden och jag är väldigt nyfiken på vad som sades där i Norrköping. Tänk om ännu fler av tävlingens band kände till min blogg. Ni ska inte inbilla mig, med det material jag nu fått del av, att det då inte pratats om min blogg där i Norrköping. Hur stor är liksom sannolikheten att just jag skulle lyckas få ut mina åsikter till exakt stället dit de var riktade? Av alla bloggare som finns där ute.

Min respekt för Patrik Zackrisson höjdes efter att ha läst hans blogg och då jag förstod att jag missförstått hela grejen med hånet av Deutgen i programmet. Nu förstår jag även vad hela deras "pajaserier" gick ut på. Kan även rekommendera deras "Ett Norrländskt Hjärta" på Spotify. En riktigt bra låt faktiskt!

Fast det allra roligaste var kommentaren skriven av Hans-Anders. Det är sådana här tag jag gillar! Jag citerar:
  • Den där självutnämda experten svemicke har inte många hästar hemma i hagen, det kan man ju konstatera efter att ha läst dessa citat
Helt rätt! Äger inte en enda häst faktiskt! Har faktiskt inte ens en hage! Vi har inte det i storstan, vi kör bil istället och till den behövs ingen hage. Det räcker faktiskt med garage eller parkeringsplats. Fast jag äger ingen bil heller. Jag åker kollektivt. Häst har faktiskt aldrig ens varit ett alternativ. Dock vet jag i alla fall att det heter "självutnämnd" och inte "självutnämd"!

Fast lite avundsjuk på Hans-Anders är jag nog allt ändå! Jag menar, killen har ju för fan ett gjutet dansbandsnamn! Hans-Anderz. - Hans-Anderz and the Horses! Ställer Du upp med ett band i Dansbandskampen 2011 med det namnet, så lovar jag att vara snäll mot Dig genom hela tävlingen! Du får namnet gratis av mig!

Fast expert och expert... Nja, det vill jag inte påstå. Är allt för blygsam för att ge mig själv sådana titlar. Du är nog mer expert på mitt hästinnehav än vad jag är om dansband. Jag har bara en jäkla massa års erfarenhet av dansband och dansbandsmusik att luta mig tillbaka på i det jag skriver och skriver därför utefter det, men smaken är ju som baken; delad. Och tur är ju det, för annars hade det blivit väldigt jobbigt om man ätit något olämpligt.

Men alltså seriöst, tror ni jag lider av schizofreni? Börjar bli lite orolig nu faktiskt. Jag var ju schizofren innan, men läkarna sa ju att vi mår bra alla fyra nu. Ja, ja... Hans-Anders kanske vet? Nu ska jag bege mig ut och leta efter mina bortsprungna hästar! På återläsande!
  • Läs Patrik Zackrissons blogginlägg som härrör mig och min blogg här och här.
  • Lyssna på "Ett Norrländskt Hjärta" med Patrik's Combo på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar