'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

onsdag 15 december 2010

Nu är samlingsskivan från årets dansbandskamp här

Återigen släpps ett samlingsalbum från Dansbandskampen och denna gången så är det årets upplaga som fallit för drabbning och det är väl ett rätt hyfsat låtutbud med några fåtal mindre bra låtar.

Det är min bloggkollega, Dansbands-Jimmy, som presenterar albumet på sin blogg och vill ni veta vilka låtar som kom med på samlingsskivan så rekommenderar jag er att kika här.

Vinnarna, Elisa's, har fått med tre låtar och i år var det verkligen rätt band som vann, för till skillnad från tidigare års vinnare, så tror jag detta bandet lär hålla i längden.

Vinnarna från 2008, Larz-Kristerz senaste album var bara tråkigt och allt för likt de andra två. Känns som om man kan dem nu och att de har gjort sitt.

Vinnarna från 2009, The Playtones fansida på Facebook lämnade jag inte allt för långt efter att jag hörde deras debutalbum. Det var mest användandet av steelguitar samt förvandlingen av anskrämliga "Fairytale" som fick mig extatisk över deras musikalitet. Den gick dock över kort efter att jag utstått sångarens falsksång tillräckligt länge och jag är mest glad ifall jag slipper höra mer från dem i framtiden.

Elisa's däremot lär stå sig. Fortsätter de så här, samt experimenterar lite mer med diverse instrumentering så lär de gå hur långt som helst.

Låtarna de fick med på samlingsskivan är vinnarlåten (naturligtvis) "För Det Här Är Bara Början", men även Kents "Utan Dina Andetag" och Wizex "Tusen Och En Natt"

Utav alla låtar de framförde så var väl "Tusen Och En Natt" det sämsta valet? Allt för likt originalet och som kompisen och tillika dansbandsrecenstentskungen Michael Nystås skrev till mig på Facebook; "Det är svårt att göra en egen version på en låt som man hör i huvudet redan innan de sätter igång." Jag håller med. Elisa's fick inte visa sin uppfinningsförmåga på denna. Då fanns det bättre alternativ. Typ "Kom Igen Lena" eller "Human", men dessa kommer kanske på deras debutalbum?

Fler mindre bra låtval är CC & Lees "Vem É De´Du Vill Ha?" Det är samma där. Allt för likt originalet och dessutom en försämring. "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg" hade varit att föredra istället, men samtidigt är det bra att man tog med deras version av "So What" för den är mycket bra och min favorit med bandet från årets dansbandskamp.

Ovan nämnda Wizex var väl inte direkt några höjdare i tävlingen, men deras två bästa låtar kom med. Både Timbuktus "Alla Vill Till Himmelen" samt Kikki Danielssons schlager från 1985, "Bra Vibrationer" av Lasse Holm kom med. Tack för det!

Pajaserna från Jämtland, Patrik's Combo, fick med "Umbrella", denna hemska låt i originalversion samt "Aj Aj Aj". Minns inte ens att de spelade "Aj Aj Aj", för det är väl Schytts gamla slagdänga från 1973 det rör sig om? Det skulle nämligen förvåna mig rejält om SVT:s musikproducenter kände till Matz Bladhs "Aj, Aj, Aj" med tilläggstiteln "Jag Svävar I Det Blå" från 1987 och eftersom vi utgår från jukeboxen, så utgår jag ifrån att professor Thomas Deutgen inte varit med och påverkat just det låturvalet.

Tvåorna Willez fick med sin blivande hit "Ett, Två Tre" samt sin version på Sven-Ingvars "Säg Inte Nej, Säg Kanske Kanske". Det sistnämnda tyckte jag var märkligt då man, på samlingsskivan från 2008, ratade den bästa version som någonsin gjorts av denna låt. Den med Bengt Hennings.

Den bästa version som någonsin gjorts av en annan låt var Jenny Saléns version på annars så, i originalversion, urtrista kräkmedelslåten"Kom Hem" och den ligger med på samlingsskivan från 2008. Bättre än med Jenny Saléns lär den nog aldrig bli, men trots det så fick Pure Divine med sin version av låten på årets upplaga. Jag ändrade visserligen uppfattning om deras version då jag efter några lyssningar fick gåshud av Lotten Hanssons insats i låten, så det ska bli kul att få bekanta mig mer med deras version. De fick även med låten "I'm Yours".

Ja, resten av låtlistan kan ni, som skrivet tidigare, läsa på Dansbands-Jimmys blogg. Fast om Rigo & The Topaz Sound fick med sin totalslakt av Bert Månsons "Två Mörka Ögon" enbart för att de varit med i tävlingen eller för att någon tyckte att den skulle vara med av andra skäl kan man ju undra. Jag hade helst sluppit den helt!

Det fanns ju ett riktigt dansband, Zlipperz, som inte ens fick vara med i tävlingen så jag undrar hur Rigo och company lyckades komma med. Deras medverkan var dock osmaklig sett ur en dansbandsfascists ögon och nu skall de förfölja oss i och med att de ligger med på skivan. Nä, bort med dem och in med originalversionen av "För Det Här Är Bara Början" istället! Signaturmelodierna från tidigare program låg ju med på tidigare skivor.

Ja, albumet släpps inte förrän den 19 december så jag kan inte lägga upp länk till det på Spotify för er som vill höra på det där, men ni kan beställa det från Ginza här eller från CDON här. Ni kan också köpa det hos er lokala skivbutik och den hittar ni genom att klicka här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar