'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

tisdag 7 december 2010

Icke-dansband tog jokerplatsen i Dansbandskampen

CC & Lee gick till final genom jokerplatsen i Dansbandskampen 2010. "Varför rösta in någon som redan röstats ut?" var det någon som sa till mig för ett tag sedan. Eller läste jag det någonstans? Ja, strunt samma. Frågan är dock befogad nu när man vet vem som röstades tillbaka in i leken.

Alltså, jag gillar CC & Lee, det är inte det. Tjejernas stämsång är underbar och de framför glad och uppiggande musik, men det är inte dansband!

Jag tycker att CC & Lee är ett jäkligt bra showband med mycket kompetenta musiker samt att de har en hög grad av underhållning i sina framföranden och egentligen vill jag inte vara negativt inställd i min kritik gällande detta band av den anledningen, men det är fortfarande inget dansband och tävlingen heter väl Dansbandskampen? Eller har jag missat något? Då hade jag nog hellre sett att Patrik's Combo kom tillbaka för de spelade i alla fall dansbandsmusik.

Höll på att skriva: "Vad blir nästa steg? Hårdrock?", men så kom jag ju på att Black-Ingvars var med ifjol, så inget förvånar mig längre. "Ja, men de spelade ju faktiskt dansbandslåtar på sina hårdrocksskivor." Ja och?! En katt är väl för fan ingen häst bara för att den föds i ett stall?! I så fall är Leif Norbergs ett hårdrocksband. De gjorde ju 12 hårdrockslåtar i dansbandsversioner på sin kultskiva "Highway To Hellsingland" 1995.
  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.
  • Lyssna på Leif Norbergs kultplatta "Highway To Hellsingland" på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar