'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 10 december 2010

"Det här är bara början" fast vi närmar oss slutet

Redan nu kan man förlyssna på de olika finalbandens versioner av vinnarlåten "Det Här Är Bara Början" inför morgondagens final av Dansbandskampen 2010. Svemicke har gjort så och här kommer min recension:

Börjar med CC & Lee:Jag börjar med att ställa frågan om det verkligen inte fanns ett enda riktigt dansband utav kandidaterna att rösta tillbaka in i tävlingen istället för dessa Boney M-kopior. Inget fel varken på CC & Lee eller Boney M, men nu var det väl ändå en dansbandskamp? I mitt tycke går denna versionen fetbort! Nej det var ingen sågning. Bara ett konstaterande att detta inte var dansband! Som vanligt.

Willez gav sig också på låten:För att ha presterat rätt intressanta arrangemang genom tävlingen så hade jag lite större förväntningar på denna versionen. "Na-na-na-na, la-la-la-la" gillas inte! Det behövs lite mer instrument till detta band. Typ saxofon. Dessutom låter det som´om Linus Troedsson plockat upp mobiltelefonen och sjungit genom den.

Och på tal om saxofon; Det blev ingen sax hos Elisa's heller:Nej, tyvärr fick vi ingen saxofon här heller. Jag har dock skrivit till bandet på deras sida på Facebook att de inte får glömma saxen, men de har nog inte läst det. Fast avsaknaden av saxofon till trots så är det detta band som gör låten bäst. Mest likt den version vi hört i programmet och det är Elisa's version av låten jag i fortsättningen vill höra.

Jag är väldigt kräsen just vad gäller dansbands instrumentering. Göran Skytte sa en gång i en dokumentär om Thorleifs att ett dansband utan saxofon är inget riktigt dansband och jag är nog benägen att hålla med. Dragspel funkar också visserligen för det är också ett typiskt dansbandsinstrument, men jag tycker nog Elisa's ska satsa på ett införskaffande av saxofon till bandet. Elisa's är tävlingens bästa band, men de blir ännu bättre med saxofon!

Låtklippen är lånade från SVT:s hemsida och källsidan till klippen hittar ni här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar