'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 2 december 2010

Det börjar dra ihop sig till final

Nu återstår det bara en deltävling av Dansbandskampen innan vi går till finalprogrammet och upplägget är det samma denna gången som tidigare. En låt ur jukeboxen och en nyskriven låt och även denna gången skall den mycket talenterade låtskrivarduon G:son/Sethsson kasta pärlor på svin.

Ja, båda mina tidigare omnämnda personliga favoriter Donnez och Pure Divine har fått lämna tävlingen men 2010-talets bästa dansband är fortfarande med. Jag syftar naturligtvis på Elisa's och om någon ur bandet läser detta så skall ni lyssna extra noga på låten i klippet längst ner för jag tror att den, med svensk text, skulle passa er repertoar.

Elisa's börjar med "Leende Guldbruna Ögon" av Vikingarna som SVT uttryckte det på deras hemsida. Ja, eller Sven-Ingvars, Sten & Stanley eller Leif Bloms. De har nämligen också gjort den och jag tror till och med att Sven-Ingvars var före Vikingarna med den.

"Leende Guldbruna Ögon" heter i original "Beautiful, Beautiful Brown Eyes" och skrevs samt spelades ursprungligen in av Alton Delmore och Arthur Smith. Olle Bergman satte den svenska text som vi känner igen på låten och som vi får höra på lördag med Elisa's. Thory Bernards var dock först med låten på svenska redan 1951. Då med text av Robert Monby och Gösta Carje.

I andra delen får Elisa's en nyskriven låt av Sarah Dawn Finer och Peter Hallström. Den förstnämnda kvinnan är inte direkt känd för sina glada och fartiga låtar precis så det kan ju bli lite spännande.

Elisa's följs av nästa brådmogendansband, Willez. De har fått en låt av en tjej som heter Christina Aguilera. Vem det är har jag inte en susning om. Säkert någon uttjatad Idoldiva från reklamradion. Låten heter i alla fall "Beautiful".

I andra delen skall de framföra en låt av Mats Larsson och Peter Nord som heter "Då Går Vi Hem Till Mig". Okej? Bjuder ni på middag då eller blir det bara kaffe? Måste ju veta så jag vet ifall jag ska äta inn... Va? Javisst ja! Var ju bara låten som hette så! Sorry!

Radarparet Thomas G:son och Henrik Sethsson kastar, som jag skrev innan, pärlor på svin. De har gett en låt till Patrik's Combo. Visserligen överraskade de oss ickefans för två veckor sedan med låten "Dé É Okej", så jag kanske inte ska skriva för mycket nu? Håller tyst och avvaktar resultatet på lördag.

Hursomhelst: Innan de kommer så långt så skall de köra låten "Stay" av The Hollies. Va?! Vad hände nu? Det är ju en sextitalare och inget PLR-foder! Närmare bestämt från 1963. Det var som attan! Det ska bli spännande!

Och på lördag blir det duell igen. Lite oroväckande för nu står det bara mellan tre band och jag hoppas, som ni säkert vet, att det blir Patrik's Combo som får lämna nu. Blir det Elisa's som åker ut på lördag så vete sjôen, som man säger i Västergötland, ifall jag ens kommer att se finalen. Visserligen gillar jag ju Willez musikalitet och spännande arrangemang så kanske, men i final hoppas jag, som det ser ut nu, på Willez och Elisa's.

Och på tal om Elisa's ja! Låten jag nämnde ovan. Det är en låt inspelad och framförd av den holländske artisten Jan Smit och den spelades in 1997. Den heter "Ik Zing Dit Lied Voor Jou Allein", men vi hör den på tyska; "Ich Sing Das Lied Für Dich Allein". Håll till godo:


  • Se låtlistan och röstningsnummer på SVT:s hemsida om Dansbandskampen här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar