'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 20 december 2010

Back to the 70's with Las Estebanez!

Ja, ni får ursäkta min något banala rubrik, men jag kom inte på något bättre. Kom dock ihåg var ni läste "Las Estebanez" först! Lasse Stefanz har släppt en nostalgiskiva med 70-talshits och det får en plats på bloggen då det är inspelat av ett av vårt lands nuvarande största dansband.

Albumet "70's" med Lasse Stefanz dök upp på Spotify medan jag satt och letade efter den nya samlingsskivan från Dansbandskampen som dock inte blivit upplagd där än.

Det lustiga är att detta 70-talsinspirerade album dök upp bara kort efter att jag pratade med en väninna som jag visste inte tycker om dansband, men som överraskade mig då hon sa att hon gillar dansband från 1970-talet. Hon spelade nämligen den, för massan något okända, men för mig välkända "Ok, Nu Glömmer Jag Dig" av Torgny Söderberg med Vikingarna från 1976 och hon gjorde mig häpen. Det är en av mina favoriter men visste inte att hon kände till den.

Själv är jag dock inte så över mig förtjust just i dansband från 1970-talet, men det beror mer på ljudkvaliteten än själva musiken. Jag föredrar 1980-talet och framåt, men av favoritbanden har jag naturligtvis alla album även från 1970-talet.

Först trodde jag att "70's" med Lasse Stefanz var ett album fyllt av nyinspelningar på bandets egna hits från denna tid. Det är nämligen sådana album jag gillar och eftersom Lasse Stefanz nu klättrat på dansbandsstegen när Vikingarna och Thorleifs inte längre skräller som de gjorde förr så vore det väl passande att bandet gav ut en nostalgi-CD med sina egna hits från förr? Även om det förvisso redan blev gjort 1992 med albumet "På Begäran".

Nu är det mer ett album fyllt med gamla hits från andra istället för med Lasse Stefanz själv och min första uppfattning är att Lasse Stefanz vågar ta ut svängarna och förlita sig på sin popularitet utan att råka illa ut för detta är vågat.

Vi hittar även en del idel kända gästartister på albumet. Bland annat Thorleif Torstensson, Erica Sjöström, Hasse Carlsson, Robert Gustafsson, Monia Sjöström, Tony Ljungström och Mikael Rickfors.

Jag vet inte om jag skulle vilja kategorisera albumet under genren dansband. Ni som läst min blogg vet också hur konservativ jag är vad gäller dansband och jag föredrar själv Lasse Stefanz som de var förr. Alltså innan rockabillyn tog över och Olle Jönsson sänkte tonarten, men detta är ett riktigt rykaralbum och det är ett av de bästa de har släppt på länge!

Jag har en rätt bred musiksmak och jag gillar verkligen utsvävningarna här! Jag förstår att Lasse Stefanz har fått en bredare publik än tidigare för man har gått över från att vara ett renodlat dansband till att bli mer av ett partyband och albumet "70's" skulle lätt kunna benyttjas även på discotek och på PLR-radion.

Fast vill jag personligen, som den dansbandskonservatist jag är, lyssna på Lasse Stefanz för att höra just Lasse Stefanz så plockar jag fram "Dig Ska Jag Älska" från 1995 och tidigare utgivna album, men vill jag lyssna på bra musik överlag så är "70's" lätt ett album jag skulle kunna plocka fram. Gillar man dessutom musik från 70-talet i nya och förbättrade inspelningar så är absolut "70's" med Lasse Stefanz något man borde införskaffa nu i jul.

3,5 av 5 möjliga får albumet av mig. Bra gjort Olle och company!
  • Läs mer om och köp Lasse Stefanz album "70's" på Ginza här.
  • Läs mer om och köp Lasse Stefanz album "70's" på CDON här.
  • Lyssna på albumet "70's" på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar