'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 13 december 2010

ABBA i Dansbandskampen?

Ja, om programmet hade funnits för 30 år sedan alltså. Nej, föga troligt att ett av världens största discoband hade kategoriserat sig som ett dansband även om de på senare tid blivit tolkade av många dansband åtskilliga gånger.

Anledningen till min rubrikfråga är att jag ju gång på gång, som den dansbandsfascist jag är, dementerat att CC & Lee är ett dansband och singeln "Honey" från i år bevisar bara min teori.

Jag har ju fått höra att jag ofta har råsågat detta band under årets dansbandskamp så nu tänkte jag bevisa att jag inte råsågat dem utan enbart varit sanningsenlig för den enda sågning jag i så fall framfört är att det inte är ett dansband och att de har hamnat rejält fel när de deltagit i Dansbandskampen.

Singeln "Honey" är i princip en ren kopia på ABBA:s sound och det är en komplimang för ABBA är det största och bästa populärmusikband vi någonsin haft i alla kategorier, enligt min mening, och jag innehar vartenda album de utgivit men jag skulle protesterat även ifall de deltagit i Dansbandskampen.

Just CC & Lees "Honey" låter som en blandning av ABBA:s "Honey Honey" från 1975 och "When All Is Said And Done" från 1981 med inslag av "Me And I" och "Lay All Your Love On Me" från 1980, så om man vill uppnå en ABBA-klimax med sin "Honey" så har man lyckats!

Om jag bortser från det faktum att CC & Lee inte är ett dansband och istället ser till låten som låt så får den fyra poäng av fem möjliga (en seriös recensent ger aldrig ut full pott så jag håller mest på femman mest för det). Låten är trallvänlig, uppiggande och glad. Har kört den på repeat några gånger nu och nu ser jag fram emot förmiddagen för då ska volymen dessutom pumpas upp! Ett riktigt lyckoskott och denna borde gå varm på alla discogolv runt om i landet och gärna utanför landet med. En internationell karriär för detta band borde inte ligga allt för avlägset bort och undrar ni varför jag tycker det så lyssna på "Honey" så förstår ni.

Så, eftersom jag vet att medlemmar ur CC & Lee läser min blogg så vill jag härmed ge följande ord; Ge fan i dansbandsscenerna! Det bara upprör mig, men satsa hårt på att slå igenom riktigt för som populärmusikband borde ni göra internationell succé! Ni är jäkligt bra, men inte som dansband! I really like you guys! Det är ett under att Christer Björkman ännu inte fattat att ni borde ha en plats i Melodifestivalen. Fast jag anser visserligen att han borde bytas ut nu.

Härmed vill jag således avsluta min sejour vad gäller CC & Lee på denna blogg, som ju skall avhandla dansbandsmusik och inte popmusik. Kommer det en full-CD från detta malmöbaserade blekingeband (nästan som om det var jag då jag till en fjärdedel härstammar från Asarum utanför Karlshamn) så är det nog troligt att denna kommer att recenseras på min ordinarie blogg som ni hittar här.
  • Lyssna på singeln "Honey" med CC & Lee på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar