'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 29 november 2010

Så fel ett första intryck kan bli

Föranlett av att en del av er läsare har hört av er så sitter jag här och läser igenom mina recensioner av Dansbandskampen 2010 och det är rätt kul att se så här i efterhand hur fel ett första intryck kan påverka en.

Jo, jag har fått mail från er läsare och det är alltid kul! Bland annat har jag fått ett mail från en av medlemmarna i CC & Lee och han skrev i det att jag hade råsågat dem i princip varje blogginlägg och det är nog inte den uppfattningen jag vill att ni läsare ska få.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen; CC & Lee är ett väldigt bra band med duktiga musiker och jag gillar dem väldigt mycket, men i denna bloggen skriver jag utifrån ett dansbandsperspektiv och sett ur det samma så är det inte mycket av deras framträdanden som imponerat.

Jag betraktar CC & Lee som ett show- och schlagerband och inget dansband. Jag vill gärna se och höra mer av dem, men inte i Dansbandskampen. Tyckte bara att ordet "såga" var rätt så starkt i just detta sammanhanget för att såga ett så talangfullt band är väl inte riktigt förenligt med rim och reson.

Sedan skrev jag att jag inte var så imponerad av Elisa's framträdanden förra veckan heller. Jag kan meddela att jag kört deras båda låtar, "Från Och Med Du" och Lasse Berghagens låt "När Du Vaknar Är jag Hos Dig" i SVT Play några gånger och volymen har höjts mer och mer för varje gång, så det var inte så illa trots allt. Nej, tvärtom, det var riktigt bra prestationer och då särskilt på första låten som i original är "redigt kass" och det är just när kassa låtar blir bra som jag tycker det är värt att berömma, så min sågning av Elisa's förra veckan får jag nog ta tillbaka.

"Jaha, den där Svemicke var ju seriös som tar tillbaka det han skriver."
I regel så författar jag recensionen under tiden som jag ser programmet och då blir det ofta baserat på första intrycket och ibland uteblir "Wow-känslan" vid första lyssningen, men den kommer senare efter några lyssningar och då kan det vara jobbigt ifall man då gillar en låt och sedan läser sin egen text vari man uttrycker missnöje med den samma.

Ett annat sådant exempel var min sågning av Pure Divines version av "Kom Hem". Jag hade redan Jenny Saléns version i huvudet med min två år gamla enorma extas över att de lyckades få den sunkiga Barbados-låten att låta riktigt bra i färskt minne och bättre än Jenny Saléns version blir nog den låten aldrig. Det var riktig dansband över deras version av låten, men efter att ha lyssnat på låten med Pure Divine några gånger så kryper det där lite emotionella fram i den och jag tror att det var just det de ville få fram med sin version. Deras version har vuxit hos mig skulle jag vilja påstå.

Ja, på lördag är det dags för nästsista programmet. Det ska bli kul att se vilket band som får göra comeback.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar