'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

onsdag 10 november 2010

Låtlistan för deltävling fem publicerad

Satt här och arrangerade om och lade sång på en låt som ursprungligen är inspelad av ett lokalt band från Malmö samt komponerad av en av deras tidigare medlemmar när jag tog en paus och surfade in på SVT:s hemsida och såg låtlistan för deltävling fem av Dansbandskampen.

Jo, Svemicke sysslar mycket med musik för den som undrar. Det är faktiskt rätt kul att både komponera egna låtar samt att arrangera om redan befintliga låtar och det är ju just det sistnämnda som är tävlingsmomentet för dansbanden i Dansbandskampen.

Donnez från Perstorp ska sätta tänderna i Arvingarnas "Eloise" från Melodifestivalen 1993. Ja, sämre än originalet kan det väl inte bli? Arvingarna har aldrig varit några av mina favoriter så i det fallet kan det bara bli en förbättring tror jag.

Wizex har fått "Evighet". Komponerad av bland andra en av mina favoriter, Thomas G:son. Den var ursprungligen framförd av Carola Häggkvist i Melodifestivalen 2006. Om jag inte minns helt fel så vann den väl också? Med tanke på Wizex väl genomförda arrangemang på Kikki Danielssons "Bra Vibrationer", komponerad av en annan av mina favoriter, Lasse Holm, från 1985 så skall resultatet bli riktigt spännande att höra på.

Suckar en "måste-vi stå-ut-med-dem-en-gång-till?-suck bara jag hör namnet, men fjanten Patrik och hans gäng ska göra en låt som heter "Umbrella" ursprungligen framförd av en Rihanna. En riktig skitlåt! En riktig megaskitlåt dessutom! Dock fick den en rejäl ansiktslyftning för ett tag sedan av det tyska rockabillybandet The Baseballs. Förhoppningsvis blir det Patrik's Combos fall nu så vi kan slippa dem sedan!

Skulle faktiskt våga gå ut och säga att jag tror Lotten Hansson och hennes kompisar i Pure Divine hade kunnat få en riktig revansch med denna låten. Jag säger det igen: Det var fel band som åkte ut i lördags. Lägg ner det där usla telefonröstandet och tillsätt en jury som kan lite istället!

Ja, och SVT:s producenter fortsätter med att inte överraska oss. Bland alla miljoner dansbandstitlar som utgivits så skall vi återigen få höra "Gråt Inga Tårar". Felicità! Eller inte. Ja, nu menade jag alltså inte den italienska schlagern "Felicità" utan ordet i sig själv som betyder lycka.

Thorleifs själva gjorde en lysande nyinspelning av "Gråt Inga Tårar", denna uttjatade låt redan 1995, och det kan nog inte bli bättre än så. Vi får väl se om decenniets bästa dansband kan göra underverk med den. Ja, jag har gett Elisa's den titeln och jag står för den, men SVT borde ge sina musikproducenter en spark i röven!

Sedan har vi nästa brådmogendansband, Willez. De ska spela sin version av "Satellite". Jag tänkte direkt på Ted Gärdestads schlager från 1979, men det var tydligen inte den. Nej, Svemicke fick gå ut på nätet och "googla" och det är tydligen årets vinnarlåt i Eurovision Song Contest det rör sig om och den är totalt värdelös i original så det kan bli spännande att höra den med Willez. De gör rätt bra och fantasifulla arrangemang av låtarna de får och det gillar jag.

Men till sist så kommer CC & Lee att få i uppdrag att göra om Kikki Danielssons, Elisabeth Andreassens och Lotta Engbergs "Vem É Dé Du Vill Ha?" från 2002. Eeh... Liksom, varför nu det? Den är ju hur bra som helst i original. Vad är syftet med det?

Nej, det måste till en radikal förändring av det här programkonceptet framöver. Det börjar bli uttjatat och tråkigt nu. Och så det där telefonröstandet hit och dit... Är det inte snudd på dubbelbeskattning? Först en ockerhög TV-licensavgift med lagligt stöd och sedan ska man gynna SVT med ytterligare 9.90 kr per samtal om man vill rösta på sitt favoritband. Borde inte den avgiften ingå i licensavgiften? Svemicke ringer dock inte och röstar på sådant! Det strider mot mina principer.

Den fjärde december får dock Pure Divine en ny chans att komma tillbaka in i tävlingen skrev de på sin Facebook-sida. Ja, jag förmodar att det gäller alla utröstade band, men om inte Elisa's, Wizex eller Donnez åker ut innan den fjärde december så håller jag alla tummar jag har (det vill säga två för er som skolkade från biologin) för att vi får tillbaka Pure Divine in i tävlingen vid det tillfället!

Jo, till sist så vill jag ställa mig bakom en frågeställning som SVT fick av någon på sin Facebook-sida om Dansbandskampen: Hur kan det komma sig att Zlipperz (som spelar dansbandsmusik) aldrig fick vara med i programmet när de där Rigos (som definitivt INTE spelar dansbandsmusik) fick en given plats i första programmet?
  • Läs låtlistan och se röstnummer på SVT:s hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar