'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 13 november 2010

Deltävling fem avgjord och det blev ingen gudomlig upplevelse

Deltävling fem av Dansbandskampen beskådades idag live av undertecknad då jag slog mig i sällskap med en kompis med widescreen-TV och surroundsystem, men trots detta så blev det ingen större orgasmisk upplevelse för mina öron utan den musikaliska upplevelsen i tävlingen blev i princip väldigt tam och intetsägande.

Först när båset är tomt så brukar man sakna kossan är ett uttryck som vi i Sverige brukar ta till när vi inser att något fattas och nog fattades något i kvällens deltävling. Lite musikaliskt ös á la Lotten Hansson och Pure Divine. Om Du läser detta, Lotten så menar jag inte att Du är en kossa utan att jag saknade Dig och Ditt gäng ikväll. Fast jag vet att de spelar i Strömstad i skrivande stund och publiken där får nog en mer intressant musikalisk upplevelse än vad vi fick serverat i SVT denna lördag.

Donnez inledde med Arvingarnas "Eloise" och jag skrev i onsdags att det nog inte kunde bli sämre än originalet... Men det blev det! Det var rätt släpigt och tråkigt.

Trots alla utslängda smörgåsar överallt i bostaden hemma hos Eric Iversen i Wizex så fick inte hans arrangemang av Carolas "Evighet" mig att studsa i taket av glädje precis. Vem hittar på alla dumma och urkorkade inslag innan låtarna? Det måste vara samma tramspellar som hittar på allt fjolleri till Melodifestivalen. Roligt är det inte!

Det blev ett rätt bra arrangemang av låten "Umbrella" och det var ett arrangemang som jag själv skulle kunna arbeta fram om uppdraget hade tilldelats mig. Nu visade Patrik Zackrisson att han kan det där med dansband! Bra där! Ännu bättre hade låten dock varit om den framförts av någon annan än Patrik's Combo.

2010-talets bästa dansband Elisa's fick "Gråt Inga Tårar" och det var som jag trodde i onsdags. Bättre än Thorleifs blev det inte. Fast Elisa Lindströms utstrålning och skönhet gör att man lätt har överseende med det. Elisa's visar gång på gång att de verkligen det här med hur dansband verkligen ska låta och jag säger det igen; de är tävlingens bästa band! Håller med Charlotte Pirrelli (eller vad hon heter) om att de ska vinna rubbet!

På tal om Elisa's så fick det mig att tänka på det som jag skrev förra veckan om deras låt "Kom Igen Lena". Jag skriver recensionerna efter att jag sett programmen och det som skrivs då blir i regel efter mitt första intryck, men i veckan har den låten med Elisa's gått varm och volymknappen har vridits åt höger mer och mer för varje gång jag hört låten men så blir nog inte fallet med med "Gråt Inga Tårar". Tyvärr tjejen, men ikväll blev jag inte imponerad.

Och från ett brådmogendansband till ett annat; Willez har visat på sin fantasi igen. Ett mycket intressant och bra arrangemang på tråklåten "Satellite" och den, precis som "Snälla Snälla" passar dem som handen i handsken för båda framförs i original av icke skönsjungande damer. Släpper Willez en skiva så skall jag köpa den... Fast i karaokeversion.

Till sist fick vi höra "Vem É Dé Du Vill Ha" med CC & Lee och de var glada över att de äntligen fick en bra låt, som de uttryckte det. Jo, den är jättebra. - I original! "I wouldn't have it in an another way", för att citera texten i "Satellite".

Ja, ikväll var jag inte snäll, men lika glad är jag för det, för då är jag inte så långt ifrån att bli en ny dansbandsprofessor. Det fick jag lära mig av Thomas Deutgen ikväll. "Tänk positivt", sade någon åt mig en gång.

På frågan ifall det var rätt band som fick lämna tävlingen, för jag förstod att ni undrade, så är svaret både ja och nej. Wizex är mycket bättre än Willez någonsin kommer att bli men samtidigt så är Dansbandskampen ett forum för mindre väletablerade dansband så det var ändå ett rättvist utfall. Fast det tog ändå tid för mig att stänga munnen efter att jag fick reda på vem som röstades ut för det var inte vad jag förväntade mig.
  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar