'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 7 november 2010

Deltävling 4: Övermogna barnrumpor före färska kurvor och så en oväntad överraskning

I burret och vattenplasket från tvättmaskinen som gjorde sitt jobb med att ge mig rena sängkläder så tittade jag på deltävling fyra av Dansbandskampen 2010. Tävlingen som både hjälpt oss att kora en ny dansbandsdrottning och en riksfjant.

Ja, det är tur man inte är belagd med obligatoriet TV-licens för det är frågan om SVT är värd en folklig finansiering efter att ha sett denna utgåva av Dansbandskampen 2010. Riksfjanten, som jag nämnde i ingressen är Patrik Zackrisson, gör narr av dansbandsprofessorn och det tyckte jag var ett onödigt övertramp. Övertramp dessutom eftersom SVT inte tycktes motsätta sig det.

Patrik's Combo suger grisk*k oavsett uttalad huvudstorlek. Fast det var bra att han äntligen rakat av sig den där urfula ansiktsbehåringen och såg lite respektabel ut för en gångs skull!

Willez Linus Troedsson har fått kritik för sin falska sång fick vi lära oss i deltävling fyra. Jo, men det är ju dessvärre sant och "int' fan" blev det bättre denna gången! Härligt arr av Jan-Eric Carlzons "Jag Vill Vara Din Margareta" men jag föredrar 1992-års utgåva med Sten & Stanley. Ja, jag vet att den kom 1976, men jag syftade på nyinspelningen version ett. Det kom en version två också, men den var inte lika bra. Willez är en bra orkester, men hade varit bättre utan Linus som sångare! Sorry Linus, men jag kan inte ljuga.

Så nu var den där Håkan Hellström (som Svemicke fick bekanta sig med för någon vecka sedan) på tapeten igen? "Kom Igen Lena" är en riktig skitlåt! Fast Elisa's underbara sound och arrangemang samt Elisas underbara sång lyfte den och de har än en gång bevisat att de är bäst i hela tävlingen! Originalet vill jag nog inte ens höra.

Om jag kommer över en bra saxofon igen någon gång så skulle det vara kul att spela duett med Elisa. Saxofon och trumpet går bra ihop, det har Curt Haagers bevisat. Jag saknar att spela saxofon kan meddelas. Fast jag har nog legat av mig.

Roger Pontares "Vindarna Viskar Mitt Namn" i buggversion? Jo, det funkade och det blev riktigt bra, men jag saknar lite fantasifull instrumentering i Donnez arrangemang. Bra spelat och framfört. Lite kul låt faktiskt! Men Du Thomas, Perstorp ligger i Skåne och i Skåne uttalar vi alla konsonanter och vokaler efter sitt rätta ljudvärde. Således heter det inte "päschtorp" som Du sa. Något att tänka på efter Ditt påhopp på Gunhild Carling tidigare. Så fick jag sagt det med.

Jag fick mail i veckan från någon som ville spräcka min bubbla gällande att Wizex inte är Wizex utan Lena Pålsson och Danne Stråhed och att jag varit för hård i min kritik gällande bandet. Till Dig kan jag bara säga: Det finns en anledning att Wizex slösar lördagar i Dansbandskampen istället för att vara ute på riktiga spelningar. Något de inte hade behövt om Lena och Danne fortfarande varit med. Fast det är klart; efter att ha varit med i Dansbandskampen så slipper de kanske slösa fler somrar på Burlövsfestivalen i Arlöv, för denna tillställning har de varit trogna de sista fem åren och Burlövsfestivalen är ingen höjdare precis.

Att Wizex dock fick en låt av sin egna före detta sångerska Kikki Danielsson var lite kul och det gav mig gåshud. Det var ett helt underbart arrangemang! Undrar om vi inte vunnit Eurovision Song Contest 1985 om Kikki själv hade framfört den i detta arrangemang.

Jag har aldrig sagt att "nya" Wizex är dåliga. Tvärtom. De är väldigt bra och ett av de band som överraskar mest och som spelar riktig dansbandsmusik. Dessutom finns det här lite överraskande instrumentering som jag efterlyste även hos Donnez. Tycker bara inte att det är det Wizex jag är van vid, varför jag rekommenderade namnbyte i ett tidigare inlägg.

Dock fick Wizex version av Kikkis "Bra Vibrationer" mig att se liknelser med Die Flippers "Ay, Ay, Ay Herr Kapitän" och det gillade jag eftersom jag, även det i tidigare inlägg, efterlyst lite mer influenser från den tyska schlagern i dansbandsvärlden. Ovan nämnda låt bifogas längst ner i inlägget för övrigt.

Sen kom kvällens överraskning. Helt oväntat så fick jag rejäl gåshud när CC&Lee framförde en helt okänd låt för mig. "Release Me" för mig är klassikern med bland andra Engelbert Humperdinck. Gjorde lite research på den "Release Me" vi fick hört nu och originalet framförs av någon som kallar sig Oh Laura och den var riktigt dålig! Var hittar SVT alla skitlåtar?! Låten var dock jättebra i CC&Lees version och det är första gången de gav mig gåshud. Med tanke på vad jag uttryckt om dem tidigare, så var det en komplimang. Fortsätt så!

Nu är ni nyfikna va? Min tredjeplats är inte längre min tredjeplats. Nej, men jag flyttade dessutom runt på prispallen redan efter att Wizex uppträdde. De åkte nämligen upp på andraplatsen och Donnez ner på tredjeplatsen.

Det gick dessvärre inte så bra för Pure Divine och det tycker jag är synd. De fick tips och rekommendationer redan i förra veckan om att det måste bli något särskilt denna gången, men så blev det inte. Ett pling i breaket räckte inte. Det föll pladask och Magnus Ugglas "Efterfest" blev tafatt och lam med lite skrikig sång i refrängerna. Dock är Pure Divine bättre än Patrik's Combo och detta är ännu ett bevis på att folket inte alltid har rätt.

Jag gillar Lotten Hansson väldigt mycket. Både som sångerska och bandledare/kapellmästare. Trots att jag inte direkt är feminist så gillar jag girl power och det är Lotten personifierad, men denna gången imponerade de inte på mig. Pure Divine stod sig rätt slätt i jämförelse med Wizex och Elisa's med tanke på arrangemang och instrumentering i denna deltävlingen. Dock anser jag, som sagt, att det fanns bättre alternativ att skicka hem än dem.

Tråkigt dock, för nu får jag inte längre se kurviga Lotten i TV. Va? Tycker ni att jag fixerat mig vid Lottens figur? Bra! Ni är observanta! Anledningen till det är att ovan nämnda flicka startat en blogg och i den framkommer att någon skickat henne ett mail med synpunkter på blottandet av hennes figur i TV och till denne mailskribent vill jag säga att alla inte föredrar anorexiafall. Länk till Lottens blogg följer nedan och återfinns även bland länkarna till höger.

Hur som helst. Jag hoppas det går vägen för Pure Divine i vilket fall som helst. Svemicke kommer ändå att följa dem. Tror nog de lyckas bättre utan SVT:s amatördansbandsproducenter. Förhoppningsvis hittar de sin egen stil och kan lägga till lite egen instrumentering så att de kan få sitt eget sound.

Bäst i deltävling fyra var Wizex tätt följt av Elisa's. Sämst var Patrik's Combo som vanligt. Överraskningen var CC&Lee och deltävling fyra blev vemodig eftersom vi fick säga hej då till Lotten & company.

Och till Gunhild Carling vill jag be om ursäkt för det jag skrev i min första recension. Hon har vuxit och jag tycker hon gör riktigt bra ifrån sig till skillnad från sina företrädare.

Och som utlovat:Die Flippers med "Ay, Ay, Ay Herr Kapitän".
  • Läs Lotten Hanssons blogg här.
  • Besök SVT:s hemsida om Dansbandskampen 2010 här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar