'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 31 oktober 2010

Deltävling 3: Wizex kom till himlen

Ja, mitt motto lever vidare för just det jag inte alls trodde på blev bäst i den tredje deltävlingen. Bäst var Wizex och sämst var Patrik's Combo. Den bästa jurymedlemmen är plånboken så tänkte tillfråga den om vad den tycker.

Ja, till slut lade SVT ut tredje deltävlingen av Dansbandskampen 2010 och jag hade ju lite synpunkter på låtvalet i onsdagens blogginlägg. Jag fick verkligen fel. Wizex gjorde det bästa framträdandet och deras version av Timbuktus "Alla Vill Till Himmelen" lockade mig till stående ovationer och glädjetjut och nu visade bandet på sin enorma rutin.

Senast jag hade dessa glädjetjut var 2008 när Bengt Hennings rev av "I Was Made For Lovin' You" och jag har efterlyst saxofoner sedan första avsnittet och ikväll fick jag höra saxofon, men låten skulle kunna bli bättre. Med risk för att bli tjatig men jag vill höra den med Lena Pålsson och Danne Stråhed istället.

Mina favoriter Elisa's fick ett riktigt bottennapp till låt. Den flöt liksom bara förbi utan någon större fisk på kroken. Detta skyller jag inte Elisa's för utan de inkompetenta låtproducenterna på SVT som kommit på att banden ska spela alla dessa tråkiga låtar.

Men fördelen var dock att jag slapp att se och höra genomtrista Charlotte Pirelli eller vad hon nu heter utan kunde istället vila ögon... Nä, det vågar jag inte skriva för då haglar väl mailen in igen?

Det jag tänkte skriva var att jag kunde vila ögonen på Elisa Lindström istället som är väldigt vacker och som har en enorm utstrålning. Jag är av övertygelsen att man kan bedöma en flicka som vacker utan att vilja gifta sig med den samma. Om ni inte håller med om det så är det faktiskt mer ert problem än mitt.

Dock har jag utsett Elisa Lindström till 2000-talets dansbandsdrottning och till stöd för detta vet jag att jag har min bloggkollega och kompis Michael Nystås, känd dansbandsbloggare från bland annat Aftonbladet.

Vi har väl inte direkt haft någon dansbandsdrottning tidigare? Många säger Lotta Engberg, men jag tror inte att någon någonsin kommer upp i Elisas klass. Möjligtvis Helene Persson i Helene & Gänget. Nä, Elisa och henes band är bäst i hela tävlingen och jag vidhåller, trots det tråkiga låtvalet i deltävling 3, att de ska ro hem hela kalaset. Vi behöver Elisa's i dansbandsvärlden!

CC & Lee lyckades hitta dansbandsbuggens bastakt, men det var väl allt. Det sliskiga gråtinslaget från Cecilia Furlong innan framträdandet räckte inte för att jag skulle ändra min uppfattning om att detta är ett showband och inget dansband. För dem är det tur att Patrik's Combo är kvar annars hade jag helst sett att de åkte ut nästa vecka. Och det enbart för att jag inte anser dem vara ett dansband. De är jäkligt bra och jag gillar dem, men inte om jag vill höra dansband.

För jag ställer mig jävligt frågande till vilka tondöva nötter som röstar på just Patrik's Combo. De är ju så usla att till och med mjölken surnar och om Du trodde att det var Olle Jönsson Du imiterade, Patrik, så har Du långt kvar. Det var inte ens i närheten!

Caroline af Ugglas "Snälla Snälla" fick nog en helt ny melodi (eller jag kanske borde skriva att den fick en melodi över huvudtaget?) av Willez. Bra spelat av bandet och ett helt underbart arrangemang vars instrumentering i början påminde lite om Vikingarnas "Det Är Du Min Vän" från Kramgoa Låtar 9, utgiven 1981, men uselt sjunget av Linus Troedson. Fast varför bryta en vana?

Jeppez & The Cowboys fick lämna oss ikväll. Var visserligen ingen höjdarlåt de fick, men de gjorde nog det bästa de kunde av den och den passade dem nog rätt bra. Gillade att låten inleddes av Dire Straits riff från "Walk Of Life". De borde lätt ha fått stanna kvar istället för ovan nämnda Patrik's Combo.

Donnez fick "Min Kärlek" och det blev inte något clamp i klaveret. Fast som den gamle saxofonist jag är, så satt jag och nynnade på lite saxriff som inte fanns i Donnez version, men som jag gärna sett varit med där. Vidhåller även där att Donnez ska bli tvåa.

Ja, då har vi bara min trea kvar och anser jag fortfarande att Pure Divine (Divinez and you know why) borde inta tredjeplatsen? Ja, det gör jag. Vad tyckte jag då om deras framträdande ikväll? Ärligt talat så satt jag och funderade mer på skor i frysen än lyssnade på dem under deras framträdande.

Nej, det gjorde jag inte. Jag hörde hela låten, men skor i frysen??! Nä, "Kom Hem" var inget vidare i Pure Divinez (Ha! Där fick jag in den!) tappning, men så är den ju redan omgjord i en superb version av halländska Jenny Saléns. Håller med Thomas Deutgen om plinget, men belastar inte Lotten Hansson & company för det utan SVT:s låtväljare. Ge dem nu en bra låt nästa lördag för helvete!

Ja, "Kom Hem" ja. Har nog inte uttryckt min enorma tacksamhet för att vi slipper Magnus Carlsson detta året, så jag gör det nu! Tack för att Magnus Carlsson är någon annanstans än i Dansbandskampen detta året!

Jag sågade ju herr Deutgens bisittare (eller vad det heter när man står upp) efter första programmet, men jag har ändrat uppfattning. Gunhild Carling och Thomas funkar enormt bra ihop och Gunhild utger sig inte för att vara någon dansbandsexpert trots att hon inte är det som hennes två företrädare från tidigare säsonger gjorde. Är rätt nöjd med kommentarerna i år.

Ja, min plånbok nämnde jag ja. Frågade den om vilka orkestrar den skulle vara beredd på att lätta på innehållet för att få in mig på en fyra timmars danskväll, men en plånbok kan ju inte prata kom jag på, så jag får väl gissa istället?

Jo, på frågan vilka band i tävlingen jag är beredd att betala inträde på 150 kronor för att få lyssna på i fyra timmar så är svaret Donnez och Wizex. De är de enda banden jag skulle betala det priset för att få se.

Men Elisa's och Pure Divine då?
Förstod att den frågan skulle komma. Pure Divine är jag fortfarande lite osäker på. Jag gillar dem ju skarpt, men ett pris på 150 kronor är jag nog inte riktigt beredd att betala för att se dem. Inte än i alla fall. Ledsen Lotten!

För Elisa's skulle jag kunna betala 1'000 kronor för att se om det skulle vara så för det finns inget tak på hur värdefulla de är för en dansbandsfascist som jag! Är hela bandet evigt tacksamt för att de finns!

Nästa vecka vill jag se Patrik's Combo för sista gången, tack! Ut med dem nu!
 • Besök SVT:s hemsida om Dansbandskampen 2010 här.
 • Lyssna på Jenny Saléns version av "Kom Hem" på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

3 kommentarer:

 1. Lysande inlägg, Micke! Roligt, kunnigt - och dessutom håller jag med dig i nästan allt. Jag tyckte att Wizex och Pure Divine var bäst i går. Till skillnad från dig satt jag och hade ståpäls under de sistnämndas fantastiska tolkning av Kom hem. Håller med dig om att Jenny Saléns version även den är mycket stark, men Pure Divine förmådde faktiskt göra något eget och bra av den här väääldigt uttjatade låten. Däremot var jag inte lika impad av Elisas prestation i går, men jag skyller det på låten - ett omöjligt uppdrag att göra nåt nytt av en låt som 99 procent hör inuti skallen redan innan den börjat spelas. Oväntat blekt av Elisas i går, men jag ser ju att där finns potential. Bugning förresten för den lilla hänvisningen till undertecknad. Kör så det ryker!
  /Michael

  SvaraRadera
 2. Tack själv för berömmet Micke! Känns som "Werner och Werner" här. :D

  Jag ser till helheten när jag bedömer Elisa's. Överlag har de presterat bäst i hela tävlingen.

  Lotten gjorde ett fantastiskt framträdande och det var kul att höra henne sjunga på svenska, men jag var inte lika imponerad av deras version som Jenny Saléns. Och att Lotten sedan försökte leka Carola och vrålade i slutet så att nästan rösten sprack är inte dansband och det gillades inte av mig.

  SvaraRadera
 3. Det är sant, Pure Divines framträdande var inte klockrent, Lotten klarade inte riktigt Carola-tonerna i slutet, det blev snudd på falskt. Men som helhet blev jag väldigt berörd av deras version av Kom hem.

  Det går precis lika bra med selleri :-)

  SvaraRadera