'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 6 augusti 2010

Chiquita - inget bananskal för mig

Dansbandet Chiquita från Alingsås är ett stående inslag under Sommartorsdagarna i Borås och de levererar verkligen det de är tänkta för att leverera på en dansbandsscen - nämligen dansband.

Med dansbandet Chiquita från Alingsås vet man vad man får. Medryckande och traditionell dansbandsmusik när den är som bäst. Det är så här dansband ska låta och jag har inte varit missnöjd med en enda låt under hela kvällen.

En annan fördel med Chiquita är att de inte är så kända hos den yngre generationen så det var inte så mycket småttingar vid dansbanan denna gången. Förmodligen höll de till vid Stora Torget för det var tydligen något dragplåster där. Någon jag aldrig hört talas om och känner inte att jag begick en större förlust att inte ta reda på det heller.

Nej, jag höll mig i stadsparken istället och lyssnade på riktig musik!

Om man ska anmärka på något hos Chiquita så är det bristen på livekänsla hos orkestern. Väldigt mycket var förinspelat. Man kunde höra gitarrer och saxofoner bland annat som inte fanns och det anser jag är ett stort minus. Det tar liksom bort lite av känslan att höra orkestern live.

Chiquita består av Benny Bendén på sång, gitarr och saxofon, Kenneth Sjöberg på bas, Jörgen Flach på klaviatur och dragspel samt Simon Åhs på trummor. Man startade som Chiquita Brass 1970 och senare blev det dansbandet Chiquita.

Den förre sångaren i Schytts, Christer Oxenryd, gjorde sin comeback till dansbandsmikrofonen i Chiquita, men stannade tyvärr inte kvar. Några av Schytts gamla klassiker finns dock kvar på repertoaren än och vi fick ikväll höra bland annat "De' E' La Gôtt" som blivit ett av Schytts örhängen jämte "Aj, Aj, Aj".

Men Benny och gänget lyckas verkligen roa publiken och de levererar ett välljudande sound och har en fullgod dansbandsrepertoar och jag tog tacksamt emot uteblivandet av både sunkiga popballader och missljudande rocklåtar i "modern dansbands"-tappning. Dessutom gjorde Benny ett utmärkt jobb på saxofonen och utan saxofon är det inte riktig dansband. Saxofonen är ett plus!

Chiquita är väl värt entréavgiften för en danskväll. Enda minuset var, som sagt, att fyra man lät som sex man i och med de förinspelade instrumenten.

Chiquita orsakade inget glid på ett bananskal bort från parken för mig utan jag stannade kvar hela kvällen och var mer än nöjd! Så av fem möjliga så får Chiquita en svag fyra. Jag vill gärna ha livemusik när jag lyssnar så Chiquita får ragga upp minst en gubbe till som kan ersätta de datoriserade instrumenten för att höja betyget ännu mer till nästa gång.
  • Besök dansbandet Chiquitas hemsida här.
  • Lyssna på Chiquitas album "En Enda Stor Familj" på Spotify här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar