'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 5 februari 2010

Brådmogendansbandet Zekes imponerar

De slog igenom som en storm i Dansbandskampen 2009. Helt oväntat dök det upp från ingenstans och tog både mig och många dansbandslyssnare med storm och det mest imponerande är nog ändå att de trots sin låga ålder har valt att spela traditionell och mogen dansmusik.

Nya albumet av västgötska Zekes, "En Sån Natt", är mer än lyssningsvärt ifall man gillar dansband så som det ska låta.

På albumet hittar vi låtarna kända från Dansbandskampen - "Aj, Aj, Aj", "Hope & Glory" och "Får Jag Följa Dig Hem", men man hittar även det gamla örhänget "Tennessee Waltz", där Zekes gästas av ingen mindre än Anne-Lie Rydé och det är inte dåligt!

Även Torgny Söderbergs "Hallå (Om Jag Ringer Till Dig)" som Vikingarna spelade in först 1977 (och som för övrigt är min ringsignal i mobiltelefonen) ligger med på albumet. Zekes har gett den nytt liv, men det finns lite att önska i arrangemanget. Nämligen åtgärd av bristen på saxofonslingorna i verserna som är ett måste.

Saxofonbrist kompenseras dock i ovan nämnda "Tennessee Waltz" där saxofonerna gör en underbar insats och Anne-Lie Rydés medverkan lyfter upp kvaliteten rejält. Denna välrenommerade rockdam som nu valt att sjunga traditionell dansmusik tillsammans med de yngsta stjärnskotten på mogendansbandshimlen. Det är stort, kan jag lova!

Den största positiva överraskningen på albumet är Tommy Nilssons "Öppna Din Dörr" och Zekes gör den i en underbar dansbandstryckarversion och nu kan även jag lyssna på den låten, för orginalet får mig att rusa i panik till radions stickkontakt och rycka ut den.

Schytts-klassikern "Aj, Aj, Aj" kunde dock undvaras för jag föredrar den i Schytts nyinspelade arrangemang från 1991, men det var väl tack vare denna publiken fick upp ögonen för Zekes.

"Får Jag Följa Med Dig Hem", låten som killarna fick tilldelade sig i Dansbandskampen är ett riktigt bra spår och en perfekt låt att spela medan man gör sig i ordning för att gå ut och dansa.

Dessvärre togs även "Hope & Glory" med på albumet. Det är en låt jag har lite svårt för (Idolallergi), men jag föredrar att lyssna på den med Zekes framför orginalet.

Överlag är skivan en toppenskiva och det känns som att åka tillbaka till en tid då jag inte fanns. Nämligen till 1960-talet när de, idag, jättestora banden slog igenom.

Zekes
är framtidens dansbandshjältar! Unga pojkar som tar den riktiga dansbandsmusiken in i framtiden. Det sägs att man ska lära av de äldre, men medelålderskillarna i Scotts, Date och de andra så kallade dansbanden har mycket att lära av killarna i Zekes för det är precis så här det ska låta! Bravo guys!

Betyg då?
Det blir en stark fyra av fem möjliga.
  • Köp Zekes nya album "En Sån Natt" på CDON här.
  • Lyssna och köp Zekes "En Sån Natt" på Spotify här.
  • Besök Zekes hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar