'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

torsdag 5 november 2009

Deltävling två bland fjollor och fjortisar

Om SVT envisas med att plåga mig med att jag tvingas utstå Date vecka efter vecka så vete fasen om jag inte slutar följa Dansbandskampen detta året.

Deltävling två gick i fjollpopens tecken i och med att Måns Zelmerlöw närvarade i tävlingskvällens omgång, för han om någon kan väl lämpligen tituleras för just fjollpopskungen?

Som vanligt var Thomas Deutgen bäst och Melissa Williams mest meningslös i samanhanget. Thomas Deutgen är min "dansbandska" själsfrände som säger allt det jag själv skulle kunna säga vad gäller just dansband. Ordet dansbandstaliban var nytt, men jag kan meddela er att jag själv var en sådan för 10 till 12 år sedan och genom hela grundskolan. Jag har dock vuxit ur det och vidgat mina vyer musikaliskt.
 • Zekes: Trevligt stjärnskott på dansbandshimlen. En bra version av Schytts gamla dänga "Aj, Aj, Aj" och det här bandet lät verkligen som ett dansband ska göra. Helt klart deltävlingens bästa band och tävlingens bästa band hittills! Det vill säga ifall det är dansbandsmusik som skall avhandlas i den här serien. Dessutom var det en skön version av Måns "Hope And Glory".
 • Per Gunnarz: Fjortisar brukar ha som policy att hata allt vad dansband heter och jag hade hoppats att även dessa fjortisarna hade gjort det så vi hade sluppit dem. Det var deltävlingens riktiga bottennapp!
 • 90's Avenue: Det här var ett bra tangfullt band som gjorde ett väldigt bra framträdande, men något dansband var det inte så vidare medverkan i Dansbandskampen är ju överflödig.
 • Date: Fjollpop tolkat av fjollband. Jo jag tackar jag! Fast det är på ett sätt bra att Date är med för då kan jag scrolla över fyra minuter av programmet varje vecka för det är nämligen det jag gör när det är Dates tur. Om dem tycker jag inte alls. Nästan till och med så att Per Gunnarz är bättre och det vill inte säga lite.
  Dock avslöjade snabbgenomgången att de tolkade Ricchi E Poveris "Sará Perche Ti Amo", för svenskar mer känd som "Var Ska Vi Sova Inatt?", då framförd av ystadsbandet Perikles. Själv tycker jag att Ingmar Nordströms tolkning av låten - "Oj! Vilken Morgon" - är bäst. Att Ingmar Nordströms inte sjöng "Var Ska Vi Sova Inatt?" har att göra med att de släppte sin version av låten ett helt år innan Perikles. Alltså redan 1981.
 • Black-Ingvars: Wow! Fullt ös medvetslös! Dansbandskampen är nog det bästa som hänt mellan det här bandet och mig för jag har gått från att hata dem till att totalt älska dem! Så jävla bra! Sångaren Anders Möller har en jäkligt bra sångröst och bandet gjorde en riktigt bra diggabel version av Måns fjollpopslåt vars namn jag inte kan.
  Dock vet jag att det var Jon Bon Jovis "Living On A Prayer" som man lånat inslag ifrån, så kallat riff. Just Bon Jovis "Living On A Prayer" har jag i mitt musikarkiv och den stänker jag på lite då och då. Bra röj!
  Jag ska vara ärlig och säga att jag körde Måns fjollpopslåt i Black-Ingvars version en gång till.
  Jag tror jag ska ta och besöka någon konsert med Black-Ingvars för de har blivit mina nya idoler. Härligt gôbbar! Go' gubbrock från Gôtet med omnejd!
Dock får jag säga att det var kul att höra Melissa Williams när hon bet ifrån på Black-Ingvars tolkning av "Kristina Från Wilhelmina" ursprungligen framförd av Sven-Ingvars. Det gick för fort, men Anders Engbergs egenskrivna "Lördanspiing" - signaturmelodin från SVT:s Lördans som sändes 1987, även den framförd av Ingmar Nordströms, går ungefär i samma tempo så jag hängde inte riktigt med i juryns bedömning där.

Nästa vecka kommer Torgny Melin's. Ett band som har blivit sämre på äldre dagar. Själv föredrar jag det tidigare Torgny Melin's med sina två saxofoner. Nu har det blivit för mycket pop och rock över dem, men de har väl redan fått mycket priser och credit [nytt svenskt ord] för sin bedrift att tolka punkbandet Teddybears Stockholms låtar i dansbandstappning 2006? Behöver de verkligen vara med i Dansbandskampen?

Nåja, ska bli kul att höra dem nästa vecka. Torgny Melin's blir deltävling tres bästa band och Date blir deltävling tres sämsta band. Båda banmden kommer nog att gå vidare till deltävling fyra. Vi får la se?
 • Besök SVT:s sida om Dansbandskampen 2009 här.
 • Besök Michael Nystås dansbandsblogg som även lär beröra Dansbandskampen här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar