'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

måndag 30 november 2009

Deltävling 6: Bäst hittills

Tävlingens bästa band åkte naturligtvis ut till förmån för mindre bra band, men framträdandemässigt var nog denna deltävlingen bäst hittills.

Jag känner att min politiska korrekthet och spärr från att vilja förolämpa rakt ut på den här bloggen trycks undan allt mer och mer. Det är en viktig sak när man skriver i det offentliga rummet att undvika personangrepp, men jag står snart inte ut längre! Kan ingen skicka den där Melissa långt åt helvete bort från Dansbandskampen?! Människan är lika ointressant som hon är intetsägande!

I deltävling 6 står hon och talar om för yrkesmusikerna i Torgny Melins att hennes 11-åriga son har sagt åt henne hur de ska spela! Vad i helvete!!! Vad fan vet han om det? Är det honom Du lyssnar på, Melissa, så förstår jag varför Du är totalt ute och cyklar! Jag har inte hört ett enda konstruktivt uttalande från Dig under hela den här tävlingens fortgång! Kan Du inte bara ta ut vård av sjukt barn eller något resten av tävlingen? Det går väl utan läkarintyg än? JUST DO SOMETHING FUCKING ELSE IN STEAD OF SITTING IN THAT JURY FOR THE REST OF THE SATURDAY NIGHTS, FOR GOD'S SAKE!!!!!!

I deltävling sex får jag erkänna att jag måste göra en liten åsiktsrevidering.

 • Shake: Jag har inte förlåtit er för låtslakten av Grönwalls "Du Ringde Från Flen" och jag vidhåller fortfarande att det var något av det vidrigaste jag någonsin hört och hade jag varit i Strängnäs förra året när ni spelade så hade jag letat upp varenda tomat som fanns att tillgå och kastat på er. Detta fick mig att vara väldigt skeptisk inför deltävling sex, men...
  ... så fel jag hade! Er version av Søs Fengers, Anne Linnets och Sanne Salomensens "Den Jeg Elsker, Elsker Jeg" var riktigt bra! Njutbar, lite mysig och samtidigt glad. Ett mycket bra framträdande!
  Hårdrock i dansbandstappning är en svår nöt att knäcka, men ni gjorde det allra bäst och jag måste säga att jag är glad att ni fick en chans till i år för, åtminstone jag, hade gått miste om kännedomen om ett mycket bra band annars. Låt bara bli "Du Ringde Från Flen"!
 • Sannex: Hela tävlingens bästa band. Jag skulle kunna räkna upp tusen låtar med Sannex genom årens lopp. Att Sannex inte gick vidare är ett bevis på att de som ringer och röstar inte kan någonting om dansband och det borde också tala för det här programmets låga seriositet gentemot dansbandsvärlden då många av dem som ska hjälpa till att utse "Sveriges bästa dansband 2009" uppenbart inte sitter inne med kompetens inom området.
  Även om namnet Sannex är gammalt så är det helt nya medlemmar och jämte Zekes är detta nog ett av årets bästa ungdomsdansband.
 • Konditorns: Britney Spears är väl lika ointressant och intetsägande som Melissa Williams? Britney Spears liksom bara finns där och förbjuder oss att glömma bort henne, men i deltävling sex påminde Kondsitorns oss om hennes existens på ett bra sätt. Det var en mycket rolig och trevlig version av, är det hennes första låt? - "Oups! I Did It Again!"Jag har ingen aning.
  Charlotte Nilsson, Jessica Andersson (tack mamma för hjälpen med hennes namn) och Britney Spears är tre mikrofontjutare jag helst ser försvinner bort från strålkastarljuset nu. Alla tre hankar sig kvar genom skvallerpressen och den dåliga TV-underhållningen bara för att vi just inte ska glömma bort dem.
  Konditorns var det ja. Ja, vad ska jag säga? Verkade mer som ett plojband, men det lät verkligen dansband om dem så jag ser och hör nog lite mer av dem innan jag bildar mig en uppfattning. Hur nu det ska gå till?Att se eller höra mer av dem alltså.
 • Titanix: I deltävling fem hyllade jag dem och tilldelade dem min respekt. I deltävling sex blev jag besviken och kände att nu håller skeppet på att sjunka för framträdandena nu var inte bra, men de ska ju komma åter på lördag (vilket Sannex borde ha gjort istället) så vi får se. Kanske vi bara har sett toppen av isberget än?
 • Torgny Melins: Har ni läst min blogg och tänkt att "nu jäklar ska han få sin dansbandsmusik"? Jag bara undrar för det var verkligen att gå ut starkt att spela en riktig dansbandslåt! ABBA:s "I Do, I Do, I Do, I Do" är verkligen dansband när det är som bäst! Klingande saxofoner och gôtt komp! Bravo!
  Att Magnus Carlsson får panikångest av den här bevisar bara hur lite han har att göra i en dansbandsjury för om det kan han inte mycket. Det är INGEN merit att ha sjungit i Barbados för Barbados är inget dansband och har aldrig varit! Första skivan av Barbados med samma titelnamn som gruppnamnet var visserligen hyfsad, men det är långt ifrån ett dansband och ännu längre ifrån bra.
  Att göra en bra dansbandsversion av "Poison" är ingen lätt uppgift och det blev mer hårdrock än dansband även i Torgny Melins version. Det blev dessutom lika tråkigt som innan igen. Det var synd efter att ni gick ut starkt från början.
  Det pratades visserligen om husgudar i deltävling sex och mina husgudar är Ingmar Nordströms, men trots att Torgny Melins blandade in saxofon i låten så föredrar jag att lyssna på den med Alice Cooper istället och då ska volymen vara hög!

Nästa vecka kommer ängelholmsbandet Candela. Candela utan Jenny Öhlund är som kaffe utan kaffekopp. Det bara rinner okontrollerat iväg åt alla andra håll än där det ska vara. Vad jag menar nu? Ingen aning, men jag har aldrig trott på ett liv för Candela efter Jenny Öhlund så jag har inga höga förväntningar. Vi får väl se om jag blir överraskad.

Till sist vill jag att ni ska få ta del av ett roligt mail som jag har fått angående mina recensioner av företeelsen Dansbandskampen 2009:

 • Hej du!

  Jag kommer att fortsätta hävda att SVT ska ringa dig och erbjuda dig Melissas plats i juryn. Thomas Deutgen skulle förmodligen även kyssa din panna och efter den inkompetens han fått bevittna från sin vänstra sida kommer han förmodligen att göra en stagedive av lycka när han får en frände vid sin sida som faktiskt KAN någonting om dansband!

  Jag sjunger som jag vill, slemmig torsk i en brödrost.

Alltid något. Har inte funderat i de banorna faktiskt. Jag är ju ingen kändis. Fast det är förvisso inte Melissa Williams heller och enligt Arbetsförmedlingen får man inte neka arbete så ringer SVT måste jag ju tacka ja.

 • Besök SVT:s sida om Dansbandskampen 2009 här.
  Besök Michael Nystås dansbandsblogg som även lär beröra Dansbandskampen
  här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar