'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 13 december 2008

Upplösningen närmar sig - sista deltävlingen ikväll

Så börjar vi då närma oss slutet på denna segdragna, monotona och allmänt floppaktiga tävling och vi ger oss in i sista deltävlingen ikväll. Nästa vecka blir det final och Anna Mourou har redan avslöjat att hon tänker ta in CC&Lee igen till finalen. Hon påstår att de var bäst, vilket bevisar hur lite hon vet om dansband. Om hon ens vet något om dansband över huvudtaget.

Ikväll är det följande band som står på tur:
  • Kindbergs: Det här bandet blandar mogen dansbandsmusik med lite modernare. De har bland annat gjort en version av Grönwalls "Du Är Det Vackraste Jag Vet" i ett, nästan, bättre arrangemang än Grönwalls själv. Har letat febrilt efter den versionen, men inte lyckats hitta den. Är inte helt säker, men jag tror att de var först med "Ännu Blommar Kärleken" som Lasse-Stefanz spelade in 1995. Spännande att se vad de kommer prestera i kvällens tävling.
  • Jenny Saléns: Det här bandet har smak! De har Ingmar Nordströms som musikaliska förebilder, vilket säger allt. Har man dem som förebilder, då vet man vad man pratar om. Till skillnad från Anna och Magnus i juryn. Ingmar Nordströms är nog det bästa som hänt Dansbandssverige någonsin, så jag behöver nog inte säga mer? Dock är jag rädd för att de inte lär räcka ända fram, tyvärr.
  • Wahlströms: Ja, jag har ju inte direkt gjort mig känd som vän av "modernband", men här är ett undantag. Wahlstyröms tillhör mina favoriter inför kvällen och är det några som kan ge Scotts en match så är det nog Wahlströms. Man kan ju alltid hoppas.
  • Scotts och Larz-Kristerz behöver jag väl inte skriva något mer om? Bara att jag tycker att Scotts har gått om Larz-Kristerz rejält och jag hoppas faktiskt att Larz-Kristerz gör sin sista spelning i Dansbandskampen ikväll.

Vem hoppas jag på ikväll då?
Enkelt att svara på. Jenny Saléns och Wahlströms. Även Kindbergs är jag beredd att ge en chans för det bandet kan överraska.

Annars funderar jag på om man inte borde dela upp tävlingen i två kategorier inför kommande satsning. Sveriges Bästa Mogna Dansband och Sveriges Bästa Moderna Dansband. Tycker det är lite orättvist att det bara finns en tävling eftersom de moderna banden faktiskt är en genre för sig och lätt kan slå ut ett mogenband i finalen. Själv har jag, under de här veckorna, lärt mig att jag är ett mogendansbandsfreak. Att bara titulera det dansband håller uppenbart inte längre med allt slammer som gjort sitt intåg i dansbandsvärlden.

  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar