'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 6 december 2008

Efter en välbehövlig paus är det dags igen

Hur glad för dansbandsmusik jag än är så tycker jag SVT:s Dansbandskampen börjar bli väldigt segdragen nu. Det är för många veckor i samma form. Om programmet ska återkomma så hoppas jag det inte läggs ut på nio veckor samt att själva upplägget blir ett annat. Förslaget är att man gör på samma sätt som Melodifestivalen. Att två band går vidare från varje program och möts i en final. Då slipper vi att höra samma band vecka ut och vecka in.

Ikväll är det dags för:
  • Jonas Näslund & Jive: Ja, detta blir nog mitt favoritband för ikväll. Jonas Näslund har tidigare varit med i Mats Bergmans så här vet jag vad jag får. Säkert ännu ett band som juryn lär såga, för de spelar dansband som dansband ska låta.
  • Zlips: Det här jämtländska bandet har funnits sedan 1986, men har aldrig gjort något intryck på mig. Får se om detta ändras efter kvällens tävling.
  • Shake: Ett fem år gammalt band som jag inte haft en aning om existerade förrän nu och efter provlyssningen på hemsidan så har jag inte gått miste om något jag inte kan leva utan. Det här är INTE ett dansband! Inte enligt det material de lagt ut på hemsidan i alla fall. Antar att juryn kommer berömma dem som bara den.

Ja, och så har vi ju Scotts och Larz-Kristerz i sedvanlig ordning. Det här tävlingskonceptet behöver verkligen göras om om det ska återkomma.

Vem hoppas jag på ikväll då?
Jonas Näslund & Jive kan jag nog säga redan nu, men sedan lämnar jag dörren öppen för Zlips. Kan hända de överraskar ikväll. Fast det blir väl Larz-Kristerz och Scotts ikväll igen?

  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar