'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 20 december 2008

Äntligen är det över! - Eller "Heja Bengt Hennings!"

Efter åtta dryga veckor är det äntligen snart slut! Nu låter jag som värsta dansbandshataren som plågat mig igenom de här veckorna med stor vånda. Nästan rätt. Jag är en dansbandsälskare som plågat mig igenom de här veckorna med stor vånda och jag är glad att det är över efter ikväll! Visserligen kommer jag att sakna Thomas Deutgen och Peter Settman något enormt för de har gjort väldigt bra insatser i den här tävlingen.

När jag skriver detta så rullar Lasse Stefanz album "Vart Tog Tiden Vägen" fram i högtalarna. En samling med både bra och dåliga Lasse Stefanz. Här återfinns alla de gamla klassikerna från Lasse Stefanz tid på Frituna från 1988 och framåt till 1998. Här återfinns även alla de sämre låtarna från 2000-talet då Lasse Stefanz koncentrerade sig mer åt att spela countryinfluerad rock eller rockinfluerad country.

På Facebook har jag gått med i gruppen "Vi Som Tror Att BENGT HENNINGS tar FINALplatsen!" och även skrivit ett inlägg i gruppens gästbok:
 • Bengt Hennings är självklart det bästa bandet i tävlingen! Vinner de inte alltihop så vet inte svenska folket vad dansband är!

Behöver jag egentligen säga mer? Jag står till vad jag har sagt och av de dansband som fanns att välja på så valde Magnus Carlsson istället ett rockband. Det är vad han definierar som dansband.

Jag upprepar det jag tidigare hävdat: CC & Lee är jäkligt bra som band och jag hoppas verkligen att de kommer att gå långt karriärmässigt, men de är inget dansband och deras medverkan i tävlingen är malplacerad. Dock är jag enormt förvånad över att inte Christer Björkman rekryterat dem till Melodifestivalen 2009.

Anna Mourou valde att ge Shake en chans till. Det är väl rätt okej för det är bättre att ett mindre bra band som detta tar jumboplatsen för då bryr man sig liksom inte. De andra banden är för bra för att hamna sist liksom.

 • Bengt Hennings
 • Susann Nordströms
 • Mickeys
 • Sandins
 • Nova
 • Martinez
 • Jannez
 • Jonas Näslund & Jive
 • Jenny Saléns
 • Wahlströms

Om ni undrar vad detta var för lista, så är det listan med band i tävlingen som låter som dansband ska göra. Hur många av dessa är i final? Va? Ett?! Bör vi ta tävlingen på allvar då? Svar: Nej!

Ja, ja. Okej. Två band är i final. Glömde faktiskt Larz-Kristerz. De har säkert ett ess i rockärmen även inför ikväll och då får jag väl äta upp vad jag skriver om jag inte skriver rätt redan nu? Även Scotts har överraskat rejält så jag håller dörren öppen även för dem.

Vad hoppas jag då få höra ikväll?

 • Bengt Hennings: "Säg Inte Nej, Säg Kanske Kanske". Deras arr av den här låten var enormt mycket bättre än Sven-Ingvars orginal. Var även inne på "I Was Made For Lovin' You", men jag vill nog hellre höra Sven-Ingvars gamla dänga.
 • Scotts: Här är jag också kluven. Scotts gjorde jäkligt bra tolkningar av många låtar, men det får nog bli "Fröken Fräken" som de gjorde bättre än orginalet. Jäkligt mycket bättre!
 • CC & Lee: Jag vet inte. Jag gillar dem, men inte som dansband så helst vill jag inte höra någonting här, men väldigt gärna någon annanstans.
 • Larz-Kristerz: Enkelt! "Purple Rain". Utan tvekan! Kanske även "Sweet Child O' Mine" för de gjorde den bättre och gladare än orginalet. Inget ont om Guns 'N' Roses som är ett jäkligt bra hårdrocksband, men just den här låten är lite väl för suicidal i orginal för att falla mig i smaken. Då var Larz-Kristerz version bättre. "I Love Europe" hade inte varit dumt att få höra igen heller, men då hade jag nog föredragit Christer Sjögren som gästsångare.
 • Jannez: Här vet jag inte. Visserligen tycker jag om Jannez, men det fanns väl mycket bättre band att välja på än dem? Glömde för övrigt dem i listan över dansband som är dansband. Sorry guys! Dock vet jag inte om jag vill höra några av de låtarna ni framförde en gång till. Möjligen då "I Want It That Way".
 • Shake: Helst ingenting. Totalslakten av "Du Ringde Från Flen" var rena tortyren och jag vill aldrig mer bli påmind om dess existens. Jag vet inte om det var Shake som band som jag upplevde som dåligt. Det var nog snarare sättet de behandlade den här i orginal fina låten på som gjorde att jag fick en sådan avsmak. Ta då den andra låten ni gjorde istället. Den som jag inte ens vet vilken det var.

Låtar jag gärna hört igen, men inte får:

Susann Nordströms med "I Want To Break Free" och Jenny Saléns med "Kom Hem". De var ju så nära en själslig orgasm man kan komma!

Sedan ett litet citat från Mats Bergmans i en intervju och där de får frågan om de själva ville vara med i tävlingen. Intervjun återfinns på Dansbandskampens hemsida:

 • - Nej, eftersom vi lever på musiken så kändes det aldrig aktuellt. I "sämsta" fall så går man vidare i flera program vilket skulle innebära avbokade gig och förlorad inkomst. Om upplägget hade varit annorlunda, till exempel att man tävlar i ett program och sedan går direkt till final skulle läget vara annorlunda, svarar kapellmästare Magnus Nyman.

Jag gillade det svaret! De behöver inte vara med i tävlingen. De klarar sig bra ändå och tävlingen är tydligen bara till besvär för dem som inte behöver den för att slå igenom och göra sig ett namn offentligt.

Så nu håller jag tummarna för BENGT HENNINGS! Jag har tyckt om och har haft dansband som min religion sedan tidigt 1980-tal och jag vet när jag hör något som verkligen låter dansband och det gör Bengt Hennings! Vinner inte dem så gör inte titeln "Sveriges Bästa Dansband 2008" skäl för namnet!

 • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar