'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

lördag 22 november 2008

Snart är det jul

Snart är det jul och lördagen innan julafton så är det final i Dansbandskampen och jag har fått veta hur finalen ska gå till. Jurymedlemmarna Magnus Carlsson, Thomas Deutgen och Anna Mourou ska få välja ut ett band var som deltagit i tävlingen och som ska tävla mot de två band som går vidare från lördagen innan. Det kanske finns hopp för Bengt Hennings än?

Men men, det är då det. Nu har vi tre tävlingar kvar och en av dem skall hållas ikväll klockan 20.00 i SVT1 och denna vecka kan inte eder Svemicke se programmet i realtid så det blir nog ingen recension av deltävling 6 förrän sent imorgon eller någon gång under måndagen.

Kvällens deltävling är nog den som innehåller den högsta kvaliteten på de tävlande banden. Så med Berth Idoffs i högtalarna ska jag nu ge min bedömning på kvällens band.
 • Face84: Face84 består av Emma Karlsson, Sara Carlsson, Josefine Hansson (som även är kapellmästare) och Sofia Helgesson. Fyra unga tjejer alla födda 1984 och de kommer från "Riviera du Borås", det vill säga Varberg. De har redan deltagit i Melodifestivalen med låten "Alla Gamla X".

  Jag tycker väldigt mycket om dem. De är väldigt bra på att underhålla sin publik, är väldigt duktiga musiker, har en bra och underhållande repertoar. De gjorde ett enormt starkt intryck på mig som musiker då de spelade i stadsparken i Borås i somras och de tillhör mina favoriter, men inte i Dansbandskampen då de inte är ett renodlat dansband.
 • Martinez: Det här bandet som är från Sundsvall var bäst när de hade Agneta Olsson, som är en otroligt duktig sångerska, vid sångmikrofonen. "Säg Hej Till Kärleken", "Sommarnattens Ljus" och "Min Man" är några av låtarna de spelade då och jag körde några av dem varma då jag sände radio. Agneta Olsson har dock slutat och är nu delaktig i en del projekt med Peter Grundström från det nu nedlagda Thor-Görans.

  IKväll är det Lilian Vestlund som skall stå vid sångmikrofonen och vi får se vad de kommer att prestera ikväll. Jag håller tummarna!
 • Jannez: Det här bandet från Jämtland hade en stor hit på Svensktoppen med "De Blindas Café" på 1990-talet. De spelar lite blandad dansbandsmusik. Jag har hört dem spela dansbandslåtar med ett eurodancdekomp. Vi får se hur det lär låta ikväll. Spännande!
 • Scotts: De verkar vara oövervinnerliga i tävlingen och nu tycks till och med juryn ha sagt att de vill se förändringar av reglerna då det blir lite tjatigt att de går vidare vecka efter vecka, men det är väl så det är i tävlingar? Under nästan hela 1990-talet var det i princip bara Sverige eller Finland som vann Ishockey-VM. Vi får väl se hur det går ikväll.

  Scotts är tydligen beredda på en storseger för de har, vad jag fått erfara, inte en enda spelning inbokad under tiden som Dansbandskampen pågår. Vi får väl se om de blir sysslolösa nästa lördag eller de lyckas rädda sysselsättningen en vecka till. Det är dansbandsklasikern jag ser fram emot. Poplåten låter väl som orginalet ikväll med så jag tror inte det blir något överraskande?
 • Larz-Kristerz: De första gångerna Larz-Kristerz var med tyckte jag att de var något av det bästa som hänt modern dansbandskultur och jag tycker fortfarande de är något enastående, men gnistan börjar ta slut och nu går det här bandet mest på slentrian. Vi får väl se om de lyckas vända upp och ner på våra förväntningar ikväll.

Vem ska då gå vidare ikväll?
Ja det är svårt, men även om jag gillar Face84 skarpt och önskar dem stora framgångar så håller jag nog på Martinez och Jannez ikväll. De är de enda banden som är riktiga dansband, men jag tror att det blir något av de banden som åker ut redan efter första omgången tyvärr. Fast jag hade nog helst sett att Scotts tog farväl av oss redan efter första omgången ikväll. Även om jag har vänt lite i min uppfattning om dem så tycker jag det får räcka nu.

Annars är jag lite spänd på att få veta hur relationen mellan Anna Mourou och Thomas Deutgen utvecklat sig efter förra omgången. Ingen dålig invit han fick förra veckan. Antog han den tro?

 • Besök Dansbandskampen i SVT:s hemsida här.
 • Besök Agneta Olssons och Peter Grundströms hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar