'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 2 november 2008

Så var det dags

Först publicerad på Svemicke 2008-10-18

Ikväll flyttar dansbanden in i finrummet, har det sagts i radio hela veckan nu. Vi ska vara uppladdade inför kvällens första deltävling av denna satsning som är en medial reaktion på folkets missnöje om förträngningen av dansbanden i media. Jag tror att förträngningen kommer att fortsätta efter de nio veckorna som SVT nu visar Dansbandskampen.

På hemsidan är det verklig dansbandsfrossa och vi ska nu i åtta veckor ta fram ett antal dansband som ska gå till en final. Ja, det var ingen rolig utgift att köpa alla de VHS-banden som skall användas för att föreviga detta nio veckor långa evenemang. Hoppas nu dessutom att min uppdragstagare fullföljer sitt löfte att se till så att jag får dessa program placerade på magnetremsan på mina band. Detta skall nämligen förevigas för det lär troligen aldrig hända igen.

Med Vikingarna i datorhögtalarna och som något sånär välkänt gammalt dansbandsfreak ska jag nu ge mig på att försöka leta fram mina dansbandskunskaper i bakhuvudet och lämna mina synpunkter på de band som skall medverka ikväll.
  • Bengt Hennings: Traditionellt dansband från Västra Götaland som spelar mogen dansmusik som, enligt min mening är ett riktigt dansband och som jag personligen hoppas kommer långt. Det beror ju på vem som ska ringa och rösta. Bland ungdomar, om nu dessa ser detta program, har de nog inte så stor chans att få röster.
  • Kalas: Ännu ett band från Västra Götaland. Alingsås för att vara mer exakt. Jag har aldrig hört talas om de här killarna, så jag kan inte ha någon särskild åsikt, men av provlyssningen på deras hemsida att döma så kan jag klara mig utmärkt utan dem. Vi får väl se vad de kan prestera ikväll.
  • Kändiz Orkester: Det här gänget erbjuder en gratis låt för nedladdning på deras hemsida. De kommer från Östra Göinge i norra Skåne. Detta är också ett band jag aldrig hört talas om förr, men de verkar spela traditionell dansmusik och är verkligen lyssningsvärda för dem som gillar "riktig" dansbandsmusik.

    Provlyssningsexemplaret på deras hemsida påminner dock om de demoskivor jag fick av hobbyband då jag var aktiv i radion så jag blir inte direkt överentusiastisk när jag hör det. Kanske det låter bättre ikväll.
  • Dollies: Ännu ett band jag aldrig hört talas om. De är från Södertälje och stockholmarna har aldrig varit kända för att producera bra dansband. e är inte ens kända för att producera dansband över huvudtaget.

    Detta är ett gäng med enbart tjejer. Dansbandens Spice Girls kanske? Jag har klickat på länken "Musik" på deras hemsida fyra gånger i hopp om att finna något provlyssningsexemplar av deras prestationer, men se icke. Detta får väl helt enkelt bli en överraskning.
  • Scotts: "Marias Kärlek" och "Drömmarnas Land" är två låtar jag har haft i min musiksamling av detta band från Lidköping och jag vill inte kalla dem för dansband. Melodiös rock är väl snarare min benämning på det de spelar. Jag har bred musiksmak så jag gillar de här grabarnas musik, men jag är enormt kräsen vad gäller hur dansbandsmusik ska låta så jag vill definitivt inte titulera dem dansband.

Vilka vill jag ska gå vidare ikväll?

Jag hoppas nog på Bengt Hennings ikväll. Hos mig är de en säker vinnare. Sen ett band till... Hmmm... Jag vet ju inte hur Dollies låter, så jag får låta det vara osagt, men annars hoppas jag nog på Kändiz från Göinge. Förhoppningsvis låter de bättre i TV än i låten på deras hemsida.

Recension av programmet kommer efter att jag sett det. Hoppas det läggs ut på nätet.

  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar