'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

söndag 2 november 2008

Nu är det snart lördag igen

Först publicerad på Svemicke 2008-10-31

Tänk vad tiden går. Känns som om jag inte riktigt hinner med här. Har inte haft tid at blogga på hela veckan och eftersom det bara är sju dagar mellan varje avsnitt av Dansbandskampen, så blir det inte mycket tid över till att skriva om annat. Ledsen alla ni som läser min blogg och som inte tycker om dansband. Ni får helt enkelt stå ut de kvarvarande sex veckorna.

Och nu står nästa avsnitt på tur. Vad väntar oss denna veckan då?
  • Highlights: Det här är ett fyra år gammalt band som kommer från Norrköping. Enligt provlyssningen på hemsidan så verkar det här bandet pendla mellan det vi lärt oss heter "modernband" och "mogenband". Vet inte vad de kommer att prestera i lördagens tävling, men provlyssningarna på hemsidan imponerar inte direkt på undertecknad.
  • Yvonne & Quick Picks: Det här bandet är åtta år gammalt. De kommer från Jämtland och de tycks ha koncentrerat sig på country och western. De har presenterat alla bandens låtar inför lördagen på sin hemsida. Varför vet jag inte, men själv ska de tydligen tolka Soft Cells "Tainted Love". Det kan ju bli spännande.
  • Mickeys: Vi stannar tydligen kvar i Jämtland. Det här bandet har medverkat en hel del i TV21 på 1990-talet och är mitt favoritband inför deltävlingen.

    Sångerskan Mia Sandström har en väldigt behaglig röst och bandet spelar en väldigt blandad repertoar. Jag tycker det ska bli trevligt att få se och höra Mickeys igen. De har bland annat gjort en väldigt bra och fin tolkning av Lena Philipssons "Månsken I Augusti", men den lär vi nog inte få höra i lördagens deltävling.

    Mickeys ska tydligen göra en tolkning av Lou Begas "Mambo No 5". Vi får väl se om den blir bättre än Towe Widerbergs tolkning från 1999.
  • Scotts: Fördelen med att det här bandet är kvar i tävlingen är att man kan göra annat under tiden de uppträder. Toalettbesök är väl den mest lämpade sysselsättningen då de spelar? Resten får ni räkna ut själv. Tänk om man fått skriva Bengt-Hennings här istället.
  • Larz-Kristerz: Ja, vi får se om 1970-talsbandet i modern form står sig även denna veckan.

I övrigt ser jag faktiskt fram emot deltävling 6 redan nu. Då blir det tuff konkurrens med bara bra band. Mer om det då.

Nu ska jag först avverka denna deltävlingen och jag hoppas verkligen att Scotts åker ut nu och av kvällens band till att gå vidare hoppas jag starkt på Mickeys. Sedan vet jag ju inte hur Yvonne & Quick Pick lär låta så jag vill inte ta ut någon av dem än. Annars är väl Larz-Kristerz nära till hands om en förhoppning till vidaregång. Annars kan man ju alltid hoppas på att Scotts blir diskade och ersätts av Bengt-Hennings. Nej, jag tror inte på Tomten.

Den som lever får se.

  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.


Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar