'Cause I'm a Dansbander, yes I am!

OBS!

Ni kan inte längre skicka mail till den mailadress som finns medtagen i slutet av inläggen. Orsaken är att adressen inte längre nyttjas av mig. Detta till följd av att företag och andra inte kan respektera människors egendom utan måste fylla den med ointressant skräp som reklam eller obskyra meddelanden. Någon ny mailadress kommer icke att upprättas.

fredag 7 november 2008

Deltävling fyra på G och jag hoppas vi får en good time

Imorgon är det dags igen. Deltävling fyra och här finns en del intressanta och, i mitt tycke, väldigt bra band. En uppfattning jag väl inte delar med Anna och Magnus, men så vet de inte mycket om dansbandsmusik heller. Vi börjar tävlingen med:
  • Glennartz: Bara två år gammalt band och jag har ingen aning om hur det här bandet låter, så jag kan inte ha någon åsikt. Vi får väl helt enkelt se efter tävlingens slut vad det är för band.
  • Sandins: Bandet bildades 1984 och kommer från dansbandens Mecka Värmland. Närmare bestämt Karlstad. Fyra medlemmar är de spelar traditionell dansmusik. De vi fått lära oss heter "mogenband". Ett band jag hoppas på.
  • Good Timers: Det här bandet kan bli en joker i leken för de kör ett lite mer jazzinfluerat sound. De är egentligen talangmässigt och musikaliskt överkvalificerade för ett program som Dansbandskampen och framförallt dess jury. Håller de sig till sitt sound så kommer det de presenterar bli något speciellt. Ska bli kul att höra vad Anna och Magnus ska fälla för "expertutlåtande" beträffande det här bandet. Live-videon på hemsidan är att rekommendera. Bara att klicka på bandets namn, så dirigeras ni till deras hemsida.
  • Scotts: RÖSTA UT DEM NU!!!!!!!!!!! Och in med Bengt-Hennings igen för helvete!
  • Larz-Kristerz: Väntar med spänning på deras poplåt i dansbandstappning. De borde ge ut en skiva med poplåtar i dansbandstappning á la Leif Norbergs.

Date blev visst väldigt besvikna för att de inte gick vidare och har bett SVT att få ställa upp igen då tekniken strulade för dem. Jag tror inte det var orsaken utan för att bandet är lika tråkigt och intetsägande som Scotts.

Vilka ska gå vidare denna gången då?
Även om jag gillar Larz-Kristerz så hoppas jag faktiskt på att Sandins och Good Timers går vidare, men blir ju inte direkt ledsen om Larz-Kristerz går vidare. Mer ledsen blir jag däremot om Scotts gör det igen. Får väl hoppas att småflickorna går och lägger sig tidigt imorgon.

Sen kan det visserligen diskuteras ifall Good Timers är ett dansband och jag är nog kluven i frågan, men de är mer dansband än Scotts i alla fall, för Scotts kan nog inte ens stava till ordet dansband. Good Timers är väldigt duktiga i alla fall.

Sedan hör ju till saken att Glennartz är okända för mig, och jag vet ju inte hur de kommer att låta. Dock gissar jag på att Glennartz är ännu ett Scotts-liknande band, så jag har inte de högsta förväntningarna, men jag vill inte säga för mycket.

Denna veckan har Eder Svemicke tillgång till TV så han kommer att se programmet i realtid för en gångs skull.

  • Besök Dansbandskampen på SVT:s hemsida här.

Skriv en kommentar eller skicka mig ett e-postmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar